Notícies

El cinema català, en català, torna al Festival Internacional de Cinema, FIC-CAT

Del 10 al 17 de juny es podran veure 57 produccions catalanes

El Festival Internacional de Cinema en Català, FIC-CAT ha presentat les novetats que formaran part de la 15a edició, que se celebrarà del 10 al 17 de juny al recinte del Teatre Casino Municipal de Roda de Berà. El film que inaugurarà el Festival és Beach House, dirigit per Hèctor Hernández, el mateix dia que s’atorgarà el Premi Montserrat Carulla al cineasta català Ventura Pons.

El dia 11 de juny serà el torn del projeccionista i cinèfil Josep Maria Vallès, responsable del Museu del Cinema de Vilallonga del Camp, qui rebrà el Premi Honorífic d’enguany per la seva dedicació a l’exhibició cinematogràfica. Vinculat a la sala de cinema de Vilallonga del Camp des de 1974 en la qual va entrar com a ajudant de cabina amb només tenia 12 anys, també ha fet de projeccionista a Reus, al Cinema Monterrosa, la Sala Cosmos, La Palma, l’Orfeó o el Centre de Lectura. Vallès també participarà al II Fòrum Cinema i Educació, i impartirà un taller a la Matinal Infantil. 

Entre les novetats de la 15a, s’hi troba la Nit Jove, organitzada per la recentment creada Comissió Jove amb l’objectiu d’arribar a més públic, i l’estrena mundial de ‘La Mirada de la Fiona’, sèrie dirigida pels acadèmics Dídac Cervera i Sergi Cervera.

Enguany són 57 les produccions catalanes que conformen la Selecció Oficial Competició, 5 de les quals són llargmetratges, 6 documentals, 15 curtmetratges, 14 videoclips i 17 projectes seleccionats en la categoria Centres Educatius, dedicada a les creacions d’alumnes de primària i secundària. També hi haurà la Jove 48 hores, la categoria més creativa del Festival.

Totes les sessions de projecció són d’entrada lliure i gratuïta. Només caldrà invitació per a la inauguració i la gala de cloenda.

Per a més informació aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat