Notícies

“Creatura” de l’acadèmica Elena Martín, guanya el premi a Millor pel·lícula europea a la Quinzena de Cineastes de Cannes

És la primera producció catalana que aconsegueix aquest guardó

El segon llargmetratge de l’actriu, directora, guionista i acadèmica Elena Martín, Creatura, s’ha emportat el premi Label Europa Cinemes, el principal guardó entregat dins el marc de la Quinzena de Cineastes del Festival de Cannes, sent la primera producció catalana en aconseguir-ho. Amb aquest reconeixement, el film es projectarà a més de 3.000 sales de cinema en 38 països.

Després de debutar amb Julia Ist, nominada als X Premis Gaudí, Elena Martín ens ofereix amb Creatura una història sobre la sexualitat femenina, i com la protagonista sent rebuig sexual amb la seva parella. Durant un viatge a la casa familiar d’estiueig, reviu algunes experiències de la seva infància i adolescència, que li permeten recordar i entendre l’origen del seu bloqueig en el plaer, reconciliar-se amb el seu propi cos i tenir relacions més honestes amb el seu cercle més íntim.

El film l’ha escrit Elena Martín juntament amb l’acadèmica Clara Roquet, produït perls acadèmics María Zamora, Tono Folguera i Stefan Schmitz, i està protagonitzat per la mateixa cineasta juntament amb Claudia Dalmau i Mila Borràs. Completen el repartiment els acadèmics Àlex Brendemühl, Clara Segura i Carla Linares, així com Teresa Vallicrosa i Oriol Pla.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat