Notícies

Mor l’exhibidor i Membre d’Honor de l’Acadèmia Narcís Agustí

Fundador de la cadena Ocine, actualment amb gairebé 200 pantalles

L’acadèmic i membre d’Honor des de 2016 Narcís Agustí i Agustí, president de la cadena gironina de cinemes Ocine, mor als 88 anys, després de tota una vida professional dedicada al cinema.

De família cinèfila, el seu pare Joan Agustí Pujol ja va inaugurar el 1943 el cinema Núria a Olot amb 300 butaques. Dos anys més tard la família va obrir el cinema Ultònia a la ciutat de Girona, amb 1.400 butaques, on la pel·lícula La policía montada del Canadà de Cecil B. DeMille va encapçalar la inauguració.

Consolidant l’empresa familiar dins el sector, l’any 1978 va inaugurar els cinemes Catalunya també a Girona, on es va estrenar la primera part de La guerra de les galàxies de George Lucas i El cuirassat Potemkin de Sergei Eisenstein. El 2000, quan els cinemes Ultònia van tancar les seves portes, Narcís Agustí va decidir fer el primer pas cap al que seria Ocine, invertint en un gran complex, el cinema d’Oscar. Era la primera vegada que Girona tenia butaques situades en forma de graderia i amb gran capacitat. L’any 2009 va ser el primer cinema 3D digital, coincidint amb l’entrada del nom Ocine. 

Des de llavors, i amb l’ajuda dels seus fills Joan, Jordi i Esteve Agustí, van anar ampliant el negoci, obrint diferents sales arreu del territori català, i també a Almeria, Guipúscoa, Madrid, Navarra, València, Valladolid, i a les ciutats franceses de Besiers i Anglet. Actualment, l’empresa familiar té prop de 200 pantalles i 30.000 butaques, consolidant-se així com l’empresa més important de l’Estat de capital espanyol dins el sector cinematogràfic.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat