Notícies

“Creatura” d’Elena Martín, seleccionada a la Quinzena dels Realitzadors de Cannes

La 76a edició se celebrarà del 16 al 27 de maig

La directora, guionista i actriu, membre de l'Academia,Elena Martín competirà al Festival de Cannes amb el seu segon llargmetratge Creatura, que ha escrit juntament amb l’acadèmica Clara Roquet, directora de Libertad, premiada als XIV. El film, produit per l’acadèmica María Zamora, l’acadèmic Tono Folguera i Stefan Schmitz, està protagonitzat per la mateixa cineasta, Claudia Dalmau i Mila Borràs, que interpreten un mateix personatge als 35, 15 i 5 anys. A elles se sumen les interpretacions de l’acadèmic Álex Brendemühl, premi a Millor actor secundari a la passada edició dels Premis Gaudí, les acadèmiques Clara Segura i Carla Linares, Teresa Vallicrosa i Oriol Pla.

Creatura tracta de la història de Mila, qui viatja a la casa familiar d’estiueig on reviu algunes experiències de la seva infància i adolescència. Això li permetrà recordar i entendre l’origen del seu bloqueig en el plaer, reconciliar-se amb el seu propi cos i tenir relacions més honestes amb el seu cercle més íntim. 

La cineasta catalana va participar amb aquest projecte a la 1a edició de la residència d'escriptura de guions que va tenir lloc a Faberllull Olot el 2021, organitzada per l'Institut Ramon Llull amb la col·laboració de l'Acadèmia i GAC, que va ser l'embrió de la Residència de guions creada el passat 2022 per l'Acadèmia.

Elena Martín va debutar amb el llargmetratge Julia Ist, nominat als X Premis Gaudí, i que es va fer amb la Bisnaga de Plata a millor pel·lícula i millor directora a ZonaCine del Festival de Málaga.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat