Notícies

Arriba el BCN Film Fest amb una destacada participació catalana

La Residència de guions i ProFicció hi organitzen una taula rodona sobre desenvolupament

El Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi, BCN FILM FEST, arrencarà el pròxim 20 d'abril amb la projecció de Mi Crimen (Mon Crime) comèdia d'intriga del director François Ozon. La clausura serà el 28 d’abril amb la pel·lícula Sica, de Carla Subirana i produïda per l’acadèmica Alba Sotorra, Xavi Font i Andrea Vázquez.

En aquesta nova edició, el certamen compta en la seva programació amb una gran presència de produccions catalanes. Formarà part de la selecció oficial Un cel de plom, òpera prima de Miquel Romans,  produïda per l’acadèmica Sandra Forn, que explica la vida de Neus Català interpretada per l’acadèmica Nausicaa Bonnin. Fora de competició es podrà veure Las buenas compañías, de l’acadèmica Sílvia Munt, produïda per l’acadèmic Antonio Chavarrías i l’acadèmica Alba Bosch, entre d’altres.

A l’espai Zona oberta hi trobem Els Encantats de l’acadèmica Elena Trapé, premi a Millor guió al Festival de Málaga per a Trapé i Miguel Ibañez. Produïda per l’acadèmic Alfonso Blanco i l’acadèmica Marta Ramírez, el film està protagonitzat per Laia Costa i compta amb la participació de l’acadèmic Pep Cruz i l’acadèmica Aina Clotet, entre d’altres. També formaran part d’aquesta secció Esperando a Dalí de David Pujol, produïda entre d’altres per l’acadèmic David Ortiz, amb les interpretacions de l’acadèmica Vicky Peña i el gaudinat Pol López; i Miró de l’acadèmic Oriol Ferrer.

Per la seva banda, es podran veure 15 curtmetratges dins la secció de Nous Talents, realitzats per estudiants de cinema de la Blanquerna-Universitat Ramon Llull, ESCAC, Universitat Pompeu Fabra, FX Animation Barcelona 3D, Universitat de Vic i La Casa del Cine.

Durant la celebració del festival, hi haurà diferents activitats paral·leles. Una d’elles és la taula rodona que la Residència de guions de l’Acadèmia del Cinema Català juntament amb ProFicció, organitzen el proper 26 d’abril a la Casa Seat. L’acte va dedicat a parlar del procés de desenvolupament de projectes de ficció des del finançament fins a la venda. Hi participaran la presidenta de l’Acadèmia Judith Colell i la productora i acadèmica Àngels Masclans, juntament amb el director d’ICEC Francisco Vargas, la presidenta del GAC, Txell Llorens, i el codirector i programador de Serializados Fest Víctor Sala. La taula estarà moderada per la productora i acadèmica Valérie Delpierre.

L’activitat és gratuïta i oberta a tothom. Es pot reservar plaça aquí.

Pots consultar tota la programació del festival aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat