Notícies

Ventura Pons, Premi Montserrat Carulla 2023 al FIC-CAT

El reconeixement tindrà lloc el 10 de juny durant la inauguració del festival

 El director, guionista i productor Ventura Pons, qui va rebre el Gaudí d’Honor l’any 2015, serà reconegut enguany amb el Premi Montserrat Carulla 2023, dins el marc de la 15a edició del Festival Internacional de Cinema en Català (FIC-CAT), un espai de referència del cinema en llengua catalana.

L’eix temàtic d’aquesta edició és El cinema, als cinemes, i està dedicat a les projeccions vistes a les sales de cinema. Per aquest motiu, s’ha volgut premiar a Ventura Pons, per la seva aposta per rodar en català i per normalitzar l'exhibició del cinema internacional en versió original subtitulada en català a través dels Cinemes Texas de Barcelona.

El reconeixement tindrà lloc el dissabte 10 de juny durant la gala inaugural de la 15a edició del FIC-CAT, després de formar part de la Selecció Oficial del festival en edicions anteriors amb pel·lícules com A la Deriva (2009), Any de Gràcia (2011), Ignasi M. (2013), El Virus de la Por (2015) i Miss Dalí (2018).

L’objectiu del Premi Montserrat Carulla, creat en la passada edició del festival, és agrair i recordar l’actriu catalana intensament implicada amb el FIC-CAT, i reconèixer la tasca de persones o col·lectius destacats per la seva implicació en la cultura, especialment en el món del cinema en català en qualsevol de les seves vessants.

L’any 2014 el premi es va atorgar a l’acadèmic Antonio Barrero, director del Festival durant 14 anys i actual president de l’Associació FIC-CAT.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat