Notícies

Cinema català al palmarès de la 13a edició del Festival D’A Barcelona

Un sol radiant, rep el premi Talents 2023 

La pel·lícula catalana Un sol radiant, produïda pels acadèmics Xesc Cabot i Pep Garrido, ha guanyat el premi Talents de la 13a edició del D’A Barcelona Cinema Festival. El premi reconeix aquesta obra col·lectiva de les cinc cineastes, Mònica Cambra, Ariadna Fortuny, Clàudia Garcia de Dios, Lucía Herrera i Mònica Tort, que ja van guanyar el premi del D’A Film Lab de l’any passat, quan el projecte es trobava en fase de postproducció. El jurat, estava format per l’acadèmica Alba Sotorra, Leticia Dolera i Quim Casas.

Per altra banda, el jurat format per Alberto Lechuga, Zaida Cardona i Eugenia Mumbaler, ha atorgat el premi Un impulso colectivo a La mecànica dels fluids de Gala Hernández López, un debut en la direcció d’una artista i investigadora que viu entre París i Berlín. El mateix jurat també ha concedit el premi OpenEcam a Sóc vertical però m’agradaria ser horitzontal de María Antón Cabot.

Enguany, el D’A Barcelona també ha inclòs a la secció oficial el premi Un impulso colectivo Curts. El jurat, format per l’acadèmica Alba Bresolí, l’acadèmic David Moragas i Patricia Sánchez Mora, ha premiat al curtmetratge Deu minuts per a la mitjanit, de Mario Sanz.

Així mateix, el jurat de la crítica, format per Andreu Marves, Nuria Vidal i Alberto Richart, ha concedit el premi de la Crítica a Metronom del director romanès Alexandru Belc, el seu debut en la direcció d’un llargmetratge de ficció.

Per la seva banda, el premi Final Cut, dins la secció del D’A Film Lab, ha sigut pel projecte en postproducció Sobre todo de noche, l’òpera prima de Victor Iriarte qui l’ha guionitzat també amb l’acadèmica Isa Campo i Andrea Queralt. I en la secció de projectes en desenvolupament, on es vol potenciar la producció catalana emergent, s’han concedit dos premis: el premi Lokro Production per Mala Gente de l’acadèmica Sara Gutiérrez Galve; i el premi Music Library per Younger Days de Gerard Vidal.

El Premi del públic al millor llargmetratge ha estat per a la pel·lícula argentina Trenque Lauquen, de Laura Citarella, mentre que el premi a millor curtmetratge ha estat per Esto no es una película sobre Cardenete, de Paula Martínez Arter. 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat