Notícies

Els Premis VOC 2023 celebren l’entrega de premis

La 7a edició tanca amb més de 6.700 espectadors

La mostra, organitzada per Òmnium Cultural, va celebrar la seva entrega de premis el passat dilluns 20 de febrer. L’acte va començar amb la taula rodona Del curt al llarg: com produïm sense renunciar a la llengua?, moderada per l’acadèmica Ariadna Dot, amb la presència del director i acadèmic Marcel Barrena, guardonat a diverses categories per Mediterráneo als XIV Premis Gaudí; la directora i acadèmica Irene Moray, guardonada a Millor curtmetratge per Suc de Síndria als Premis Gaudí 2020; i el productor Rafa Molés, guardonat a Millor pel·lícula per a televisió amb La mort de Guillem.

Tot seguit, la cantautora Anna Ferrer va interpretar un conjunt de peces musicals que van donar entrada a l’entrega de premis, presentada per Irene Moray. El Jurat d’enguany estava format pel productor i acadèmic Tono Folguera, la co-fundadora i co-directora de MODIband Projectes culturals, Nathalie Modigliani, la cineasta i investigadora Anna Giralt, el realitzador i productor Macià Florit, i el cineasta i programador Pol Roig.

En la secció de ficció, l’acadèmic David Moragas es va endur el premi a Millor curtmetratge de ficció amb Demà ho deixem, que també va estar nominat als XV Premis Gaudí. Per la seva banda, Albert Carbó, director de Sisè Primera, va guanyar amb el Premi del públic per segon any consecutiu.

En la secció documental, el premi a Millor curtmetratge documental va ser per Ara crema de Núria Gascón. Dancing with Rosa de Robert Muñoz Rupérez, es va endur el Premi del públic i el Premi del jurat jove format per Sílvia Ballesteros, Helena Durban i Níger Tous. Així mateix, el Jurat va decidir fer una Menció especial a L’art de l’antídot d’Aina Palomer.

Amb tot, els Premis VOC d’enguany tanquen amb un balanç de més de 6.700 espectadors i havent crescut en nombre de sales arreu del territori català, així com en alguns centres catalans de ciutats com Nova York, Luxemburg o Colòmbia, entre d'altres.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat