Notícies

Quatre produccions catalanes guardonades al BCN Sports Film Festival 2023

El festival de cinema dedicat al món de l’esport va celebrar l’entrega de premis de la seva 13a edició el passat 26 de febrer

El BCN Sports Film Festival, posa punt final a la 13a edició que ha comptat amb més de 60 pel·lícules competint pels vuit premis que atorga el festival. D’aquests guardons, quatre han sigut per produccions catalanes. David Escudé, president de la Fundació Barcelona Olímpica i regidor d’esports de l’Ajuntament de Barcelona, va ser l’encarregat de lliurar els guardons.

Perseguint un somni, el documental que recorre la vida de la millor futbolista del món, Alèxia Putellas, ha recollit el Premi a la millor producció catalana, de la mà de Jesús Muñoz, Marc Alberti, Carles Comajuncosas, Maria Colomer, Santi Paró i Xavi Torres.

Per la seva banda, la producció catalana sobre els riscos de l’alpinisme i la meteorologia Egoland, del director Ignasi López i produïda Ana Vega, s’ha endut el Premi a la millor producció d’animació. El director i productor Biel Macià, ha estat guardonat amb el Premi a la millor producció d’esports d’Aventura - Alvaro Bultó amb el film París, la meca del parkour, de la qual també n’és el protagonista. Juntament amb dos amics, el Biel recorre la capital francesa cercant els llocs més emblemàtics per a la pràctica d’aquest esport. Així mateix, el Premi esport i societat ha estat per Brazadas, un documental sobre l’ELA, dirigit per Albert Gordillo i protagonitzat per Daniel Rossinés, qui s’embarca en una aventura d’envoltar l’illa de Menorca per recaptar fons per a la recerca de l’esclerosi lateral amiotròfica (ELA).

L’Àmfora de la Ciutat de Barcelona a la Millor pel·lícula va ser per Enzo Ferrari: The red and the black, una producció italiana dirigida per Enrico Cerasuolo. L’avversario, una altra producció italiana dirigida per Federico Russoto, es va endur el Premi especial del jurat; The queen of basketball del director nord-americà Ben Proudfoot va guanyar el Premi a la millor producció documental; i la producció croata dirigida per Rok Bicek, Penalty Shot, va guanyar amb el Premi a millor producció de ficció. 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat