Notícies

Catalunya, territori convidat al Festival de Màlaga 2023

La 26a edició tindrà lloc del 10 al 19 de març amb abundant presència catalana

Màlaga acull un any més un dels festivals de cine amb més renom del territori espanyol. La 26a edició se celebrarà del 10 al 19 de març i ja s’han fet públiques les produccions que formaran part d’aquesta edició. Més de 200 peces audiovisuals es projectaran durant el festival, on a més de llargs de ficció i documentals també es podran curtmetratges i sèries de televisió, entre d’altres. A la Secció Territoris, Catalunya serà el territori convidat d’aquesta edició i Perú serà el País d’Honor en el foro bilateral de coproducció Latinamerican Focus.

A la Secció Oficial hi competeixen 8 pel·lícules catalanes. Els encantats de la directora, guionista i acadèmica Elena Trapé, qui va rebre el gaudí a Millor Pel·lícula l’any 2018 amb Les distàncies, i produïda pels acadèmics Marta Ramírez i Adolfo Blanco. El film, protagonitzat per l’actriu catalana Laia Costa explica com l’Irene, després de la seva separació, es refugia en un petit poble de muntanya per escapar de la nova situació que l’aclapara. El repartiment es completa amb les interpretacions dels acadèmics Pep Cruz i Aina Clotet, entre d’altres.

També opten a la Biznaga de Oro, la directora, actriu i membre de l’Acadèmia, Sílvia Munt, que presenta Las buenas compañías, ambientada als anys vuitanta i amb perspectiva feminista que tracta la lluita a favor de l’avortament; el director acadèmic i seleccionat a la Residència de guions, Álex Lora, amb Unicorns, una pel·lícula que es planteja els tipus de relacions amoroses, produïda per l’acadèmica Valérie Delpierre; Upon Entry (La llegada) dirigida per Alejandro Rojas i Juan Sebastián Vásquez, produïda pels acadèmics Alba Sotorra i Carles Torras, on apareix l’acadèmica Bruna Cusí; Una vida no tan simple, dirigida per Félix Viscarret, amb l’acadèmic Miki Esparbé i produïda per l’acadèmic Adolfo Blanco: i tres títols recent arribats de la seva premiere internacional a la Berlinale: 20.000 especias de abejas de la directora Estibaliz Urresola i produïda també per Valérie Delpierre; Sica, el film de Carla Subirana rodat a les costes de Galícia, i Matria d’Álvaro Gago, produït per l’acadèmica Mireia Graell.

En la Secció Oficial Documentals hi trobem Alteritats, dirigit per les acadèmiques Nora Haddad i Alba Cros, nominada als IX Premis Gaudí amb Les amigues de l’Àgata; La singla, de l’acadèmica Paloma Zapata; Remember my name d’Elena Molina; Sonoma (Le film, pas le spectacle), d’Albert Pons Cabanes i Xavier Lozano Casoliva; i Ara la llum cau vertical d’Efthymia Zymvragaki, produïda per l’acadèmica Anna M. Bofarull, entre d’altres.

També s’hi estrenaran, però fora de concurs, el llargmetratge El cuco, de l’acadèmica Mar Targarona, gaurdonada amb quatre estatuetes als XI Premis Gaudí; Esperando a Dalí, del director David Pujol amb interpretacions dels acadèmics Pep Cruz, Gal Soler, l’acadèmica Vicky Peña i Pol López, Millor protagonista masculí als XV Premis Gaudí, entre d’altres. Per la seva banda, l'acadèmica Carla Simón, rebrà el Premi Málaga talent per la seva trajectòria professional.

La presència catalana al festival també s'estén a les seccions dedicades a curtmetratge i sèries de TV, així com a la Màlaga Festival Industry Zone (MAFIZ), on assistiran els residents de guió de l’Acadèmia i en la qual participen diversos projectes i professionals de la indústria catalana.

Pots consultar tota la programació aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat