Notícies

“Alcarràs” es classifica entre les cinc nominades als LUX Audience Awards

Votacions obertes fins al 12 de juny de 2023

L’èxit d’Alcarràs segueix traspassant fronteres i s’ha posicionat entre les cinc pel·lícules nominades que opten al Premi LUX del Públic Europeu 2023, un guardó de l’Acadèmia del Cinema Europeu i del Parlament Europeu amb el qual es volen reconèixer aquelles pel·lícules que il·lustren la universalitat dels valors europeus i la diversitat de les cultures que integren la Unió Europea.

La pel·lícula catalana de l’acadèmica i membre de la Junta Carla Simón, guardonada el passat diumenge 22 de gener als XV Premis Gaudí, es disputarà el Premi LUX 2023 amb Burning Days, d’Emin Alper (Turquia); Close, de Lukas Dhont (Bèlgica); Triangles of Sadness, de Ruben Östlund (Suècia); i Fuego Fatuo, de João Pedro Rodrigues (Portugal).

La iniciativa proporciona als films nominats l’oportunitat d’arribar a un públic molt més ampli, doncs les cinc pel·lícules seran subtitulades a les 24 llengües oficials de la UE i s’organitzaran projeccions a tots els països membres durant el període de votació.

El públic europeu serà l’encarregat d’escollir amb el seu vot quina d’aquestes cinc pel·lícules nominades s’alcarça enguany amb el Premi LUX. Les votacions es registraran a través del web https://rating.luxaward.eu/en/ fins al 12 de juny. La participació és oberta als ciutadans i ciutadanes de tota Europa que decidiran amb el seu vot, junt amb els dels parlamentaris europeus quina és la pel·lícula guanyadora, que es donarà a conèixer.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat