Notícies

Gran collita catalana al Festival de Sitges 2022

La 55a edició del Festival se celebrarà del 6 al 16 d'octubre

El Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que enguany celebra la seva 55a edició del 6 al 16 d'octubre, torna a comptar amb una àmplia presència de llargmetratges i curtmetratges catalans entre la seva programació i suma més de 30 produccions catalanes seleccionades, entre elles, la cinta de Jaume Balagueró que inaugurarà el festival, Venus

Pel que fa als llargmetratges, participen en la Secció Oficial Asombrosa Elisa, dirigida per Sadrac González-Perellón i amb producció de La Charito Films, i La Pietat, d’Eduardo Casanova, produït per Link-Up Barcelona, Crudo Films i Pokeepsie Films.

Dins la Secció Oficial Fantàstic fora de competició es presentarà La niña de la comunión, de Víctor García, amb participació catalana de la mà d’Ikiru Films, i Mantícora, la nova pel·lícula de Carlos Vermut amb participació de BTeam Prods.

Dins la secció Noves Visions, participa a competició La paradoja de Antares, de Luis Tinoco, amb producció d’Onirikal Studio, i fora de competició Pequeña flor, dirigida per Santiago Mitre, amb participació de Setembro Cine, que serà alhora la pel·lícula de cloenda de la secció.

També la nova pel·lícula de Rodrigo Sorogoyen, As Bestas, amb participació catalana de la mà d’Arcadia Motion Pictures, es podrà veure fora de competició i clausurarà la Secció Òrbita. 

En l’àmbit del documental, forma part de la secció Sitges Documenta fora de competició [REC] Terror sin pausa, de Diego López-Fernández amb producció de Filmax i Volta Producción.

Pel que fa al gènere del curtmetratge, es programen un total de 21 produccions catalanes, entre elles El matí del senyor Xifró, de Marc Riba i Anna Solanas, i Ashkasha, de Lara Maltz, seleccionades a Anima’t, la secció del festival dedicada a l’animació. Mermaid Killer, Ad Inferos, Psicario, The 6 Relics of Helena Mason i Jordan Point completen la programació junt amb els 13 curts que participaran a la secció Noves Visions - Nova Autoria, coorganitzada amb Fundació SGAE i dedicada als curts d’escoles de cinema catalanes. 

Més informació al web del festival.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat