Notícies

L’exposició “No tan de pressa!” recorre la filmografia i la vida de Jaime Camino

Del 22 de juny fins al 23 d’octubre a la Filmoteca de Catalunya

La Filmoteca de Catalunya estrena l’exposició No tan de pressa!, dedicada la figura i l’obra de Jaime Camino, Premi Gaudí d’Honor - Miquel Porter 2009. 

L’exposició es podrà visitar del 22 de juny al 23 d'octubre i sorgeix fruit del guió homònim autobiogràfic ¡No tan deprisa!, coescrit pel mateix cineasta amb Esteve Riambau, historiador, crític de cinema i realitzador. L’exposició compta amb peces del material que Teo Camino, fill del cineasta, va cedir l’any 2016 a la Filmoteca i ens permet endinsar-nos en la vida i l’obra de Camino (1936-2015). 

A partir d’un episodi dramàtic de la vida de Camino, es fa un recorregut de la seva obra i la seva biografia, que va tenir un pes important en la seva filmografia i que va dedicar en gran part a la Guerra Civil espanyola. L’exhibició comença amb una imatge de la seva pel·lícula Llums i ombres (1988) i es completa amb sis peces audiovisuals més que també combinen textos del mateix cineasta llegits pel seu fill i imatges contemporànies. L’exposició també inclou guions originals, partitures de les bandes sonores, documents de producció i rodatges a més d’objectes personals de Camino. 

Per a més informació aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat