Notícies

Àmplia representació catalana a la 25a edició del Festival de Málaga

Més de 40 produccions catalanes participen en les diverses seccions del festival

El Festival de Málaga 2022, que celebra enguany la seva 25a edició del 18 al 27 de març, compta un any més amb una àmplia presència catalana gràcies a les més de 40 produccions que participen en les diverses seccions de dins i fora de concurs.

Fins a cinc llargmetratges han estat seleccionats per formar part de la secció oficial a concurs: La voluntaria, de Nely Reguera; La cima, de l’acadèmic Ibon Cormenzana; La maniobra de la tortuga, de Juan Miguel del Castillo; i Nosaltres no ens matarem amb pistoles, de Maria Ripoll, tindran la seva premiere mundial en el certamen, mentre que Mi vacío y yo, d’Adrián Silvestre, celebrarà la seva estrena a Espanya després del seu pas pel Festival de Rotterdam. A més, dins la secció competitiva Zonazine participen els llargmetratges Dúo, de Meritxell Colell, i Tiempos futuros, de V. Checa, presentada al festival de Tallin Black Nights Film Festival el passat mes de novembre.
La guanyadora de l’Os d’Or de la Berlinales 2022, Acarràs, de l’acadèmica i membre de l’actual Junta Directiva Carla Simón, formarà part de la secció oficial fora de competició juntament amb els llargmetratges Sinjar, de l’acadèmica Anna M. Bofarull, i Toscana, de Pau Durà.

Per altra banda, a la secció oficial de documentals participen els llargmetratges Canción a una dama en la sombra, de Carolina Astudillo; Balika, d’Aitor Sánchez i Lander Ibarretxe; Francesca i l’amor, d’Alba Sotorra; Robin Bank, d’Anna Giralt; i Tolyatti Adrift, de Laura Sisteró. també es projectaran en passi especial els treballs de Pancho García, El viaje de Julieta; el retrat de Tomàs Pladevall, Gaudí d’Honor-Miquel Porter 2022, D’ombres, de Joan Tisminetzky; Legionarias, d’Arturo Méndiz; i McCurry: The Pursuit of Color, de Denis Delestrac. A més el cicle gastronòmic del festival acull l’estrena del llargmetratge documental La cuina dels homes, de Sílvia Subirós, i el curtmetratge BarMad, las 7 diferencias, de Jordi Busquets.

Per la seva banda, el curtmetratge català també és protagonista del festival. En l’àmbit de la ficció competeixen sis curtmetratges: Harta, de Júlia de Paz; Inefable, de l’acadèmic Gerard Oms; La Perrera, d’Emilio López; La buena hermana, d’Alba Pascual; Nàdia, de Sofi Farré; i Ruina, de Frank Lucas. Fora de concurs es projectaran Marbre i ciment, d’Oriol Villar, Plastic Killer, de Jose Pozo, i Goya 3 de mayo, de Carlos Saura. En l’àmbit documental participen El día que volaron la montaña, d’Alba Bresolí; Memoria del cuerpo, d’Eva Vila; Cada dia diumenge, d’Alberto Dexeus; i Vidres trencats, d’Esteve Riambau. A més, Muerte murciélago, de Carlos Saiz, és l’únic curtmetratge català d’animació que participarà en la secció oficial de Curtmetratges - Animazine.

A Pantalla TV, la secció que el Festival dedica a projectes de televisió, es podrà veure la sèrie Cucut, de Laura Jou, que segueix la història de la gaudinada La vida sense la Sara Amat.

La catalana Código emperador, de Jorge Coira, tindrà també la seva preestrena al Festival de Málaga i serà l’encarregada d’inaugurar la 25a edició del certamen.

Més informació aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat