Notícies

El Festival Internacional de Cine de Castelldefels celebra la seva primera edició

De l’1 al 4 de juliol en format presencial 

El dijous 1 de juliol al Teatre Plaza Castelldefels arrenca la primera edició del Festival Internacional de Cine de Castelldefels i ho fa amb dels Premis d’Honor a Maria Molins, actriu i membre de l’actual Junta directiva de l’Acadèmia, a la productora Sandra Forn, i als acadèmics Francesc Orella i Licio Marcos de Oliveira, actor i sonidista respectivament. 

Diversos espais de la ciutat acolliran durant 4 dies una programació formada per més de 40 títols procedents de tot el món. D’entre els cinc llargmetratges que formen part de la secció oficial d’enguany trobem tres produccions catalanes: el documental Cinema Endless, de Lucia Tello amb producció de Films de l’Orient; la comèdia El arte de frío, del documentalista Ander Duque i Cenestesia, de l’acadèmic Joan Vall Karsunke. Dos títols argentins completen la secció oficial: El Cuento del Tío, una comèdia d’Ignacio Antonio Guggari, i el thriller Algo con una mujer, de Mariano Turek i Lujan Loioco. 

Pel que fa als curtmetratges, 30 títols d’arreu del món, dels més de tres mil inscrits en aquesta primera convocatòria del festival, competiran en la secció oficial.

El festival també acollirà la projecció de dues pel·lícules d’animació dirigides al públic familiar: la noruega Capità dent de sabre, de Stig Bergqvist, distribuïda per Pack Magic, i la mexicana Rondinaire: el conte d’un bruixot d’Andrés Couturier. 

En el marc dels homenatges que el certamen també retrà al director Javier Fesser, a l’actor Karra Elejalde i al productor Álvaro Longoria, es podran veure Historias lamentables, de Fesser, Poliamor para principiantes, dirigida per Fernando Colomo, protagonitzada per Elejalde i produïda per Álvaro Longoria, i els documentals Santuario i Ni distintos ni diferentes, campeones, ambdós dirigits pel mateix Longoria.

L’organització del certamen aposta per una celebració totalment presencial amb el Teatre Plaza Castelldefels i els Cinemes Yelmo d’Ànec Blau. Consulta el programa complet aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat