Notícies

Talent català a la Berlinale més diferent de la història

Arrenca la 71ena edició del Festival Internacional de Cinema de Berlín amb presència catalana

 

Avui arrenca una nova edició de la Berlinale, un dels grans festivals de cinema europeu que després de celebrar el 70è aniversari presencialment uns dies abans de l’esclat de la pandèmia, aquest any es duplica per mantenir el seu mercat professional una mica més tard del calendari habitual en format online, i situar al principi de l’estiu la seva programació oberta a la ciutadania, amb presència dels directors i directores dels films. Així entre l’1 i el 5 de març es duran a terme totes les activitats d’indústria de manera virtual, així com les projeccions online i només pels professionals acreditats dels films seleccionats a festival. Tot i que la gala d’entrega de premis se celebrarà amb les projeccions presencials de l’estiu, els guanyadors es donaran a conèixer ara.  

Com en passades edicions, enguany torna a haver-hi presència catalana en les diverses seccions del Festival. El film de ficció La veduta luminosa (2021), dirigit per Fabrizio Ferraro i produït per Eddie Saeta i Boudu / Passepartout, narra un viatge caòtic entre un director de cinema fastiguejat i l’assistenta d’un productor abasent. Tots dos emprenen un viatge per realitzar un projecte impossible sobre el poeta alemany Hölderlin. La pel·lícula ha estat seleccionada per participar a la secció Forum, un espai dedicat a la reflexió del gènere cinematogràfic i el discurs socio-artístic.

El director català Álvaro Gurrea també estarà present al certamen presentant el seu primer llargmetratge Mbah Jhiwo (2021), desenvolupat durant més de 5 anys amb una comunitat rural de l'est de Java. El film participa a la secció Forum del Festival de Berlín.

Per la seva banda i dins de l’espai de mercat del festival (EFM), la nova sèrie de Roger Gual, Los Espabilados (Alive and Kicking) (2021), és un dels seleccionats al “Series Market Selects” 2021. La serie, co-producció de Movistar +  i Dynamo Audiovisual, consta d’un total de 7 capítols i narra la fuga de quadre adolescents d’un internat psiquiàtric. En el mercat també participen Matria (2020), del director Álvaro Gago i produït per Ringo Media, Avalon i Matriuska, dins la secció Berlinale Co-Productions Market; Los Turtuga (2021), de la directora Belén Funes i produïda per Oberon Media i La Claqueta, dins la categoría Berlinale Talent Project Market; i La Maternal (2021), un llargmetratge de Pilar Palomero amb producció de BTeam Prods, Inicia Films i Barrixica AIE, en la secció Berlinale Talents Script Station. 

En aquesta edició també participaran a la Berlinale Talents, el productor Carlos Pardo Ros, la productora Alba Bosch Duran, el muntador Dídac Palou i, finalment, la directora Pilar Palomero, nominada enguany als Gaudí amb Las Niñas.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat