Notícies

Ens deixa Ricard Albiñana Abella, un dels fundadors de l’Acadèmia del Cinema Català

Albiñana va ser membre de la Junta presidida per Joel Joan

Ricard Albiñana ens deixava ahir amb una forjada trajectòria com a director de fotografia, productor i director a les espatlles. Fundador de l’Acadèmia del Cinema Català, va exercir com a tresorer de la junta presidida per Joel Joan i formada per Montse Ribé, Rosa Maria Fusté, Pep Armengol, Jesús Escosa, Ricard Figueras, Enric Gomà, Santiago Lapeira, Elisa Plaza i Lluís Valentí.

Procedent d’una família de cineastes (el seu pare, Ricard Albiñana Pedrerol va ser director de fotografia de molt renom els anys 50 i 60), va ser pioner als equips de camara de RTVE Barcelona als estudis de Miramar i un dels directors de fotografia de l’anomenada Escola de Barcelona. A partir dels anys 80 va dirigir la seva carrera professional al cinema publicitari a l’empresa familiar, creada sota el nom de Vector Albi i que més endavant es convertiria en Albiñana Films, una de les productores de cinema publicitari i continguts multiformat més destacades a Catalunya. La seva aportació en el camp de la publicitat ha estat reconeguda als principals certàmens especialitzats del sector, com al Festival Festival Internacional de Creativitat Cannes Lions, el Festival Publicitari San Sebastián - Sol, el FIAP o el New York Ad Fest, entre molts d'altres. 

Ara, els seus dos fills, Ricardo Albiñana Jr. i Ramses Albiñana, continuen el seu llegat  com a directors de publicitat.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat