Notícies

El Festival de Màlaga entregarà el Premi "Málaga Talent" a Carlos Marques-Marcet


El director, guionista i muntador català ja compta amb dues Biznagas d'Or del certamen malagueny

El Festival de Málaga celebrarà la 23a edició del 13 al 22 de març, i durant el certamen reconeixerà a l'acadèmic Carlos Marques-Marcet amb el Premi Málaga Talent, que lliura en col·laboració amb el diari La Opinión de Málaga. Es tracta d'un reconeixement que té la voluntat de ser un impuls i consolidar talents joves, i en el cas de Marques-Marcet se sumarà a les dues Biznagues d'Or que li ha atorgat el festival malagueny per les pel·lícules 10.000 KM i Els dies que vindran

El cineasta, graduat en Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra, va cursar un màster en Direcció de cinema a UCLA School of Film and TV a Califòrnia, on va realitzar diversos curtmetratges, entre ells The Yellow Ribbon (2011), que va fer un llarg recorregut per festivals - entre ells el Festival de Màlaga - i va recollir un total d'onze premis entre ells el DGA Student Award i el John Frankenheimer. El 2014 va fer el salt a la gran pantalla amb 10.000 KM, pel·lícula que el va fer mereixedor del Goya a Millor director novell i de cinc Premis Gaudí, entre ells els de Millor pel·lícula en llengua no catalana, Millor direcció i Millor guió. El film, protagonitzat per Natalia Tena i David Verdaguer, va fer la seva estrena nacional al Festival de Màlaga, on va recollir cinc Biznagas entre les quals destaquen la Biznaga d'Or a la Millor pel·lícula i la Biznaga de Plata a Millor direcció. 

El 2015 va dirigir 13 dies d'octubre, estrenada a TV3 i premiada amb el Gaudí a la Millor pel·lícula per a televisió, i el 2017 va estrenar el seu segon llargmetratge, Tierra firme, on repetia elenc amb Verdaguer i Tena, estrenada al Festival de Rotterdam i reconeguda amb el Gaudí a Millor pel·lícula en llengua no catalana i amb el Premi Sant Jordi de Cinematografia. 

La seva última pel·lícula, Els dies que vindran, protagonitzada per Maria Rodríguez i David Verdaguer, es va estrenar també al festival de Rotterdam i va ser seleccionada de nou al Festival de Màlaga, on va recollir la Biznaga d'Or a la Millor pel·lícula i la Biznaga de Plata a la Millor actriu. Els dies que vindran també ha estat guardonada als Premis Gaudí, en les categories de Millor pel·lícula, Millor muntatge i Millor protagonista femenina.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat