Notícies

Cinema català en cartellera: "Te quiero, imbécil" i "Adú"


Te quiero, imbécil i Adú ja a les sales de cinema

Aquesta setmana a la cartellera hi trobem dues produccions catalanes: Te quiero, imbécil, de Laura Mañá, amb producció de Lastor Media, Brutal Media i Minoria Absoluta, i Adú, de Salvador Calvo, produïda per Ikiru Films, La Terraza Films, Mogambo i Telecinco Cinema.

Te quiero, imbécil representa el retorn de la directora Laura Mañá a la gran pantalla després de 10 anys de l’estrena de la seva última pel·lícula La vida empieza hoy. En aquesta ocasió, Mañá s’endinsa en el gènere de la comèdia romàntica de la mà de Quim Gutiérrez, que es posa a la pell del Marcos, un noi en la trentena que en menys de 48 hores es queda sense nòvia i sense feina. Buscant consell a internet, troba una mena de gurú interpretat per Ernesto Alterio i comença a seguir obedientment totes les seves indicacions fins que es retroba amb la Raquel (Natalia Tena), una antiga companya d’institut amb molta personalitat.


Pel que fa a Adú, el film de Salvador Calvo, es construeix a partir de tres relats paral·lels: un nen de 6 anys i la seva germana gran esperen en una pista d’aterratge al Camerun per amagar-se a les bodegues d’un avió i fugir del país. No gaire lluny d’allà, un activista medioambiental que lluita contra la caça furtiva (Luis Tosar) es retrobarà amb els problemes de la seva filla (Anna Castillo), recent arribada d’Espanya. I a milers de quilòmetres, a Melilla, un grup de guàrdies civils es preparen per enfrontar-se a un grup de subsaharians que intenten travessar la frontera. 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat