Notícies

Barcelona a través de la càmera a l'exposició "Càmera i ciutat"


L’exposició “Càmera i ciutat” de CaixaForum proposa un recorregut per Barcelona a partir dels ulls de fotògrafs, cineastes i artistes del S.XX que van immortalitzar la ciutat

CaixaForum Barcelona, en col·laboració amb el Centre Pompidou de París, organitza una exposició a partir de col·leccions del centre d’arts parisí en diàleg amb fotografies i material fílmic de col·leccions espanyoles. La mostra proposa un recorregut per la història de Barcelona i els autors i autores que l’han retratada amb les seves càmeres.

L’exposició es basa en les imatges de carrer, aquest àmbit de l’esfera pública on s’exposen relacions socials, econòmiques, polítiques i culturals, visibles a través de la barreja de fotografies històriques, com la icònica sèrie “París de nit” de Brassaï, les estampes surrealistes de Cartier-Bresson, o els treballs de Robert Capa i Pilar Aymerich, juntament amb obres contemporànies com els projectes de Philippe-Lorca diCorcia o Barbara Probst. 

Per últim, l’exposició s’obre cap al futur, on situa el carrer en l’era de la globalització des del punt de vista de Paola Yacoub o el carrer virtual de Google Street View sota el prisma de Viktoria Binschtok. L’exposició es va inaugurar el passat 31 d’octubre de 2019 i estarà oberta al públic fins el 8 de març de 2020.


Més informació aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat