Notícies

Les dones del cinema català, a Catalunya Ràdio amb "La cinema"


El nou programa de Catalunya Ràdio "La cinema", conduït per l'acadèmic Àlex Gorina, vol donar veu, acompanyar i reconèixer el talent de les dones del cinema català

Sota el nom de La cinema, Àlex Gorina, membre de l'Acadèmia, dirigirà i conduïrà aquest estiu un programa radiofònic que oferirà converses fora d'estudi amb 24 dones professionals del món del cinema, de generacions diferents, agrupades per parelles temàtiques, en un total de 12 capítols que s'emetran els dissabtes i diumenges a les 22h. “Les dones del cinema català sembla que hagin de demostrar, una vegada i una altra, el que valen. I la paritat és lluny de complir-se. Si el cinema és discriminat per sistema, les dones del cinema són discriminades dues vegades”, explica Gorina. I afegeix: “els millors treballs del cinema dels últims anys són de dones. La paritat no hauria de ser, doncs, només un tema de discriminació positiva, sinó un acte de justícia i lògica davant del talent”. 

El primer programa s'emetrà el dissabte 27 de juliol a les 22h i estarà dedicat a les actrius Vicky Luengo i la recentment nomenada Membre d'Honor de l'Acadèmia Carme Elias. L'endemà, diumenge 28, a la mateix ahora, serà el torn de dues directores, també acadèmiques, Judith Colell i Neus Ballús. El programa té la voluntat de representar totes les disciplines cinematogràfiques, i per això passaran per La cinema les directores artístiques Irene Montcada i Teresa Caballero, les guionistes Rosa Vergés i Valentina Viso, les documentalistes Montserrat Besses i Alba Sotorra, les productores Marta Esteban i Isa Campo, les muntadores Teresa Font i Ana Pfaff, les directores de fotografia Núria Roldós i Bet Rourich, les autores d’efectes especials i visuals Montse Ribé i Laura Pedro, les dissenyadores de vestuari Mercè Paloma i Anna Güell, les crítiques de cinema Núria Vidal i Marta Armengou i les animadores Carolina López i Anna Solanas.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat