Notícies

Santa Coloma de Farners homenatja al cineasta Joaquim Jordà


L’exposició L’arxiu Jordà. El fons documental del cineasta a Santa Coloma de Farners dedicada al cineasta Joaquim Jordà es podrà veure del 10 de maig al 27 de juliol a l’Arxiu Comarcal de la Selva

El divendres 10 de maig s’inaugura l’exposició L’arxiu Jordà. El fons documental del cineasta a Santa Coloma de Farners, a l’Arxiu Comarcal de la Selva. L’exposició mostra una selecció de documents del llegat arxivístic i bibliogràfic que Joaquim Jordà va donar a la seva ciutat natal. Aquest fons inclou prop de 2500 documents escrits, a més de fotografies, una col·lecció videogràfica, publicacions i documents de caràcter polític i la seva biblioteca personal, que aplega aproximadament 5000 volums de temàtica diversa, que abasta de la narrativa de ficció a la poesia i l’assaig històric, econòmic, artístic i cinematogràfic, entre d’altres temàtiques.

L’exposició s’estructura en cinc àmbits temàtics que permeten als visitants conèixer el procés creatiu de l’autor i el sentit i evolució dels darrers anys de la seva producció cinematogràfica. Cada àmbit pren com a tema una pel·lícula de l’autor -Un cos al bosc (1996), Mones com la Becky (1999), De nens (2003), Vint anys no són res (2004) i Més enllà del mirall (2006)-, els documents de les quals permeten fer una aproximació a les diferents fases de desenvolupament dels projectes de Jordà: de la concepció a la seva materialització, els canvis que pateix un guió, les diferents versions del dossier d’un mateix projecte, l’etapa de documentació, la cerca de finançament, de localitzacions i personatges, la planificació del rodatge i el seu registre fotogràfic, entre d’altres. 

A més a més, Santa Coloma de Farners dedicarà un cicle a l’autor que inclourà la projecció de tres de les seves pel·lícules a l’Auditori municipal (Numax presenta,.., el 17 de maig; Mones com la Becky, el 24 de maig; i Un cos al bosc, el 31 de maig) i clourà amb un dinar homenatge, dedicat a Jordà, a la taverna del Subirà (a Sant Hilari Sacalm), el dissabte dia 1 de juny. 

L’exposició està coproduïda per l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners, l’Arxiu Comarcal de la Selva i el Numax - Centre d’Estudis Joaquim Jordà, de la Universitat Pompeu Fabra. Col·laboren  en la producció la Fundació SGAE, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Acadèmia del Cinema Català. 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat