Notícies

Dones Visuals presenta el primer directori digital de dones professionals del sector audiovisual


Sota el nom Directori&Comunitat busca visibilitzar el talent femení català en tots els oficis vinculats amb el cinema i l'audiovisual

El col·lectiu Dones Visuals ha presentat a la seu de l'SGAE de Barcelona el primer Directori digital de dones professionals de l'audiovisual català sota el nom Directori&Comunitat. Es tracta d'una eina que té l'objectiu de visibilitzar els perfils de les dones professionals del sector, crear aliances amb altres col·legues i fer difusió del treball d'aquestes professionals en la indústria audiovisual. Qualsevol professional pot donar d'alta el seu perfil al buscador, proporcionant informació sobre el seu perfil professional i portfoli. En l'acte hi ha participat la Junta directiva de Dones Visuals, encapçalada per Miriam Porté, Presidenta del col·lectiu, productora i membre de l'Acadèmia; Montse Majench, Vicepresidenta de l’associació ii directora de l'Acadèmia des de 2012 fins al 2017, i Yolanda Olmos, directora de l’entitat; juntament amb la Consellera de Cultura Mariàngela Vilallonga.

El cercador recull perfils i portfolis de les dones professionals del sector –hores d’ara més 174 ja s'han donat d'alta- tant de professionals consolidades com de joves promeses amb obra estrenada i d'àmbits molt diversos: crítica, docència, investigació, direcció, guió, muntatge, gestió cultural, distribució, exhibició, producció, etc. Entre les professionals que ja figuren al directori s'hi troben noms com Neus Ballús, Bruna Cusí, Carla Simón, Celia Rico, Ingrid Guardiola, Judith Colell, Irene Moray, Mireia Ros o Anna Pfaff, entre moltes d’altres.

L’acció forma part del Pla d’Acció més extens dissenyat per Dones Visuals amb l’objectiu de revertir una situació de desigualtat històrica i que inclou diversos projectes de desenvolupament i finançament de projectes, formació, mentoratge i estudi.

Més informació: https://donesvisuals.cat/directori/

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat