Notícies

"La gran il·lusió", al complet i en pantalla gran a la Filmoteca de Catalunya


La sèrie sobre la història del cinema català dirigida per Àlex Gorina i Esteve Riambau, i realitzada per Mai Balaguer, es podrà veure a la Filmoteca els dies 2, 3 i 4 d'abril.

La gran il·lusió. Relat intermitent del cinema català explica, per primera vegada, la gran Història i les petites històries del cinema a Catalunya des dels inicis l'any 1896 fins la dècada dels 50. El programa mostra l'aventura d'un cinema supervivent i en destaca els moments més decisius prioritzant les experiències humanes abans que l'opinió dels experts, donant veu als testimonis i protagonistes directes de la història.

La producció es va estrenar el 7 de gener a TV3 sent líder d'audiència a Catalunya i es va poder seguir durant fins el dia 24 de febrer, cada diumenge. Ara la Filmoteca ofereix l'oportunitat de gaudir-la en pantalla gran els dies 2, 3 i 4 d'abril a les 18:30h, en tres sessions d'accés gratuït que comptaran amb la presentació d'Àlex Gorina, Esteve Riambau i Mai Balaguer.

La sèrie és una coproducció de TV3 i l'ICEC-Filmoteca de Catalunya, amb la col·laboració d'EGEDA i Costa Est Audiovisuals. Compta amb un total de set capítols i ha estat dirigida per l'acadèmic i crític de cinema Àlex Gorina i pel director de la Filmoteca, Esteve Riambau, amb realització de Mai Balaguer.

Més informació: filmoteca.cat/web/programacio/cicles/la-gran-illusio-relat-intermitent-del-cinema-catala

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat