Notícies

7 produccions catalanes formaran part de la 21a edició del MECAL


Del 28 de març al 14 d'abril tindrà lloc la 21a edició del MECAL, amb presència de produccions catalanes en moltes de les seccions del festival

El proper 28 de març s'inaugura una nova edició del MECAL, el Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona. Enguany la programació inclou 7 produccions catalanes que es podran veure en diverses seccions del festival. Pel que fa a la secció Animació, on s'inclouen produccions d'animació d'arreu del món, es podrà veure Black is Beltza, nominada als XI Premis Gaudí i dirigida per Fermin Muguruza i escrita pel propi Muguruza juntament amb Eduard Sola, membre de la Junta de l'Acadèmia, i Harkaitz Cano. En la mateixa secció es projectaran dos curtmetratges, El cocodril no em fa por, adreçat al públic infantil i dirigit per Marc Riba i Anna Solans (I+G Stop Motion), i Knockstrike, enfocat al públic adult, que s'ha pogut veure a l'edició d'enguany del festival de Sundance. 

En la secció Ficció, dins de la competició internacional, es projectaran Jauría, un dels 10 curtmetratges candidats en la passada edició dels Premis Gaudí, dirigit per Gemma Blasco i amb producció de El dedo en el ojo i Bande à Part; i AMA, de Júlia de Paz, amb producció d'Escac Films. D’altra banda, en la secció Documental, es projectarà Entre Raíles, un projecte sorgit del Màster en Teoria i Pràctica del Documental Creació de la UAB dirigit per Delfina Spratt i Àlex Puig Ros.

Pel que fa a les seccions paral·leles del festival, fora de concurs, es podran veure els curtmetratges Viacruxis, peça d'animació d'Ignasi López Fàbregas, candidata als XI Premis Gaudí i produïda per Buenosmal; Gusanos de seda, de Carlos Villafaina, director nominat als Gaudí per un altre curtmetratge (Silencio por favor); Adalamadrina, de Carlota Oms; i Sin Pausa, de José Cachón, en els tres casos amb producció d'Escac Films.

Més informació en aquest enllaç.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat