Notícies

Gran participació de cinema català en la 3a edició del Barcelona Film Fest


Les noves pel·lícules d'Agustí Villaronga, Dani de la Orden, Neus Ballús, Manuel Huerga, Laura Jou i l'ESCAC es podran veure del 22 al 30 d'abril als Cinemes Verdi

El cinema català torna a comptar amb un espai destacat al Barcelona Film Fest, que un any més aposta en la seva programació per pel·lícules de producció catalana o amb un destacat talent català als seus equips. En la seva tercera edició, que tindrà lloc del 22 al 30 d'abril als Cinemes Verdi, es presentaran les noves pel·lícules de reconeguts directors, treballs corals i les òperes primes de nous talents del cinema català. 

D'entre la programació de la Secció Oficial a Competició, destaca Nacido Rey (Born King) la nova pel·lícula d'Agustí Villaronga, multipremiat als Premis Gaudí per Incerta Glòria i Pa Negre. La pel·lícula farà la seva estrena internacional al festival, i es tracta de la primera coproducció entre l’Aràbia Saudita, Espanya i el Regne Unit, i narra la història real del jove príncep saudita Faisal, interpretat pel debutant Abdullah Khaleel, que el 1919 va viatjar fins a Londres en una missió diplomàtica per reunir-se amb algunes de les figures més importants de l'època, com Winston Churchill o Lawrence d'Aràbia. En la mateixa secció es podrà veure La vida sense la Sara Amat, de l'actriu i realitzadora Laura Jou, que amb el seu curt No me quites es va endur una nominació als Goya i tres premis al Festival de Màlaga. Es tracta d'una pel·lícula per a televisió amb guió de Coral Cruz a partir de la novel·la homònima de Pep Puig, guanyadora del Premi Sant Jordi. El film narra la desaparició  de la Sara, una noia de tretze anys, en mig d'una nit d'estiu. Ningú sap que, en realitat, la noia ha fugit de casa seva per refugiar-se en l'habitació d'en Pep, que a partir de llavors portarà una doble vida com a còmplice i protector.

Després de fer l'estrena mundial a la Berlinale, Staff only, el debut en el camp dels llargmetratges de ficció de Neus Ballús, guanyadora de quatre Premis Gaudí per La plaga, també es podrà veure al festival. Es tracta d'un film protagonitzat per Sergi López i per la debutant Elena Andrada, que encarnen un relat sobre un pare i una filla adolescent que viatgen al Senegal. El film de Ballús es projectarà dins de la secció Zona Oberta, que també acollirà la projecció de Barcelona, rosa de foc, un documental dirigit per Manuel Huerga que pretén capturar l'esperit i la personalitat de Barcelona mitjançant imatges de la vida quotidiana dels seus carrers i dels esdeveniments més importants al llarg de tot un any. El documental compta amb la participació de narradors tan mediàtics com Pep Guardiola (en la versió catalana), Joan Manuel Serrat (en la castellana), Daniel Brühl (en la versió alemanya) i Woody Allen (en la versió anglesa). També en la secció Zona Oberta, tindrà lloc l'estrena catalana de La filla d'algú, una pel·lícula coral produïda en el marc de l'últim curs de l'ESCAC protagonitzada per Aina Clotet, que es posa a la pell d'una advocada que busca al seu pare desaparegut abans d’un judici mediàtic. 

El festival també acollirà l'estrena catalana de Litus, el nou film de Dani de la Orden en clau de comèdia dramàtica amb un repartiment de luxe, encapçalat per Quim Gutiérrez, Belén Cuesta, Adrián Lastra i Marta Nieto. Ho farà en el marc de la secció Cinema amb Gràcia.

Més informació: bcnfilmfest.com 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat