Notícies

Arriba la 8a edició del Most Festival


El Most, Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, arriba a la seva vuitena edició oferint una programació de més de 40 llargmetratges i 29 curtmetratges relacionats amb la vinya, el vi i el cava.

El festival, que té lloc al Penedès del 8 al 18 de novembre i al Priorat del 28 de novembre al 2 de desembre, recull la millor producció audiovisual internacional relacionada amb la cultura de la vinya, el vi i el cava. L’objectiu és difondre les arts i cultures vinícoles, potenciant valors com la qualitat, la diversitat o la implicació amb el territori.

Entre dos aguas, d’Isaki Lacuesta, guanyadora de la Conxa d’Or a San Sebastián, és una de les 6 pel·lícules que formen la secció “Gran Reserva”, que recull obres internacionals dels autors més reconeguts que encara no s’han estrenat a Catalunya. Entre elles destaquen Vision, el nou treball de la directora japonesa Naomi Kawase amb Juliette Binoche com a protagonista o Un asunto de família, de Hirokazu Koreeda, guanyador del Festival de Cannes.

La secció “Collita”, que té com a leitmotiv les temàtiques enològiques, presenta 37 films de temàtica vinícola, entre els que trobem Revolución líquida, de Clara Isamat, directora ja guardonada amb el premi Most l’any 2016; i 40 hectàrees, la terra i el pagès, documental de Pep Puig. El jurat, que formen Montse Serra, Sara Pérez i els acadèmics Tono Folguera i Marta Selva s’encarregarà de determinar els guanyadors dels 7 premis d’aquesta selecció.

Entre els 29 curtmetratges que formaran part de la secció “Brot”, a càrrec del Cine Club Vilafranca, es podran veure obres de cineastes com Sergi Lara amb Xisca; Toni Bestard, amb Background; Pol Rodríguez amb Nenamagat; o Eric Boadella amb Hermanos de kétchup. El jurat que haurà de determinar el curtmetratge guanyador està format per Desirée de Fez, Daniela Feixas i l’acadèmic Tariq Porter.

Consulta la programació completa aquí.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat