Notícies

Cinema català a les seccions oficials del Festival de San Sebastián


El Festival de San Sebastián, que tindrà lloc del 21 al 29 de setembre, ha avançat les produccions nacionals seleccionades a les seccions oficials.

La 66a edició del Festival de San Sebastián, que tindrà lloc del 21 al 29 de setembre, ha fet públiques les pel·lícules de producció nacional que formaran part de les seccions oficials del certamen. Entre els títols, destaca un bon gruix de produccions catalanes. La nova pel·lícula d’Isaki Lacuesta, Entre dos aigües, competirà a la Secció Oficial del festival i reprèn el contacte amb els protagonistes de La Leyenda del tiempo, que també es va projectar al festival l’any 2006 i es va endur el premi de la Spain Film Comission. També competint per la Concha de Oro, es podrà veure la coproducció catalana Yuli, dirigida per Icíar Bollaín i amb guió de Paul Laverty.

En l’apartat de projeccions especials de la Secció Oficial, destaca la també coproducció catalana Tiempo después, de José Luis Cuerda. La secció Nuevos directores comptarà amb la participació de l’òpera prima de Celia Rico, Viaje al cuarto de una madre. I a la secció Zabaltegi-Tabakalera, que dóna cabuda al cinema més trencador, trobem la coproducció Teatro de guerra, de Lola Arias. Completant la producció catalana i fora de competició, l’última pel·lícula de Jaime Rosales, Petra, que va fer la seva premiere mundial a la Quinzaine des Réalisateurs del Festival de Cannes, es projectarà a la secció Perlas, on es poden veure les pel·lícules més destacades que han passat per festivals internacionals. 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat