Notícies

La Fundació Aula de Cinema Colecció Josep M. Queraltó signa un conveni de col·laboració amb l'Academia Galega do Audiovisual

conveni galego 

Van ser-hi presents en la signatura el president de l’Acadèmia, Carlos Ares, la gerent de l'Acadèmia, Marisela Lens, la directora de la Fundació, María Lluïsa Pujol, i el president de la Fundació, Jordi S. Bonet.

L'Acadèmia Galega do Audiovisual i la Fundació Aula de Cinema Col·lecció Josep M. Queraltó van signar un conveni de col·laboració el 3 de març passat al Palau de l’Òpera de A Coruña abans de l’inici de la gala dels XVI Premis Mestre Mateo.

Les dues entitats han acordat col·laborar en diferents activitats culturals i educatives relacionades amb el cinema i l’audiovisual i la defensa de la part tècnica, participant, per exemple, en conferències, exposicions, projeccions, entre d’altres. L'Acadèmia reconeix que la Col·lecció Josep M. Queraltó és una eina fonamental per a la difusió de la cultura i l’educació cinematogràfica, essent de gran importància preservar aquesta col·lecció i que algun dia arribi a ser un espai referent en el coneixement del sector cinematogràfic i de l’audiovisual no només a Espanya sinó també a la resta d’Europa.

L’Acadèmia Galega do Audiovisual és una associació creada el 30 de maig de 2002 sense ànim de lucre que agrupa creadors i professionals de l’audiovisual gallec (cinema, multimèdia, publicitat, televisió, vídeo). L’Acadèmia té, entre les seves principals activitats, l’organització anual dels Premios do Audiovisual Galego Mestre Mateo.

La Fundació va ser creada per Josep M. Queraltó, procedent del sector de l’exhibició, a Barcelona, el 6 de juliol de 2010, després de més de 40 anys de preservar i col·leccionar material cinematogràfic i de l’audiovisual. Té dos objectius principals: la defensa de la tècnica cinematogràfica i la creació d’un espai museístic interactiu i educatiu per a tots els públics a Europa format per la Col·lecció Josep M. Queraltó, formada per més de 20.000 peces, essent actualment una de les col·leccions privades més importants d’Europa.

La relació entre la Fundació i l’Acadèmia Galega do Audiovisual es va iniciar el 2013 quan es va presentar l’exposició "Barcelona, a façana do cinema" ( "Barcelona, la façana del cinema"), a la Sala Art Soado del Colegio de Fonseca de la Universidad de Santiago, amb la col·laboració de l'Acadèmia del Cinema Català.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat