Notícies

Cinesa i ESCAC s'uneixen per ajudar joves talents a complir el seu somni de ser cineastes

beca escac 

Gràcies a la Beca Talento Cinesa, cada any un alumne de primer curs podrà accedir de forma gratuïta al Grau en Cinematografia que ofereix l'ESCAC. 

Amb el seu compromís amb la indústria cinematogràfica i la producció nacional, Cinesa, la companyia líder en exhibició cinematogràfica a Espanya, presenta conjuntament amb l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), la Beca Talento Cinesa, a través de la qual ajudarà cada any a un jove estudiant a complir el seu somni de convertir-se en cineasta, estudiant en una universitat de referència estatal. 

"Com a empresa líder en el sector i compromès amb la indústria cinematogràfica creiem que hem d'adoptar un paper actiu en la formació de joves talents per contribuir a una producció nacional de qualitat", explica Héctor Premuda, responsable de màrqueting de Cinesa.

Gràcies a la Beca Talento Cinesa, cada any, un alumne de primer curs podrà accedir al Grau en Cinematografia sense cap cost de matriculació, amb la possibilitat de prorrogació pels dos cursos següents i cobrint així el cost total del Grau que ofereix l'ESCAC. La Beca Talento Cinesa està dirigida a alumnes residents a Espanya (mínim un any), que seran avaluats per un tribunal format per l'exhibidora, l'ESCAC i el director de cinema i ambaixador de la Beca Talento Cinesa, Javier Ruiz Caldera.

Ruiz Caldera és un dels directors de cinema del moment ja que, gràcies a ell, personatges emblemàtics com Anacleto, agente secreto creat per Manuel Vázquez, o el mític Superlópez, a finals d'aquest any, han donat el salt a la gran pantalla. Igual que Juan Antonio Bayona, Mar Coll, Kike Maíllo, Patrícia Font... Ruiz Caldera també va estudiar a l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) i avui en dia segueix compartint rodatges i produccions dels seus companys de facultat.

"Com a exalumne d'ESCAC és un honor poder formar part d'aquesta iniciativa i sumar en aquesta sinèrgia entre Cinesa i ESCAC per ajudar a joves inquiets en la seva formació", afirma el director de cinema i ambaixador de la Beca Talento Cinesa, Javier Ruiz Caldera.

"L'ESCAC va suposar l'inici de tot el que soc a dia d'avui i per això animo a tots els joves apassionats pel cinema a lluitar pel seu somni i participar en aquesta iniciativa que els hi pot obrir moltes portes. Tant de bo haguessin existit iniciatives com aquesta quan vaig començar a estudiar" afegeix.

Des de la seva fundació l'any 1994, més de 5.000 alumnes de 23 nacionalitats han passat per les aules de l'ESCAC, de les que han sortit alguns dels més reconeguts cineastes espanyols, materialitzant-se en més de 40 nominacions en categories tècniques i 20 premis Goya.

"ESCAC és un projecte únic i singular. Per a nosaltres és imprescindible oferir un programa de beques que faciliti l'accés de joves estudiants i aquest programa seria impossible sense l'aportació d'empreses compromeses com Cinesa", explica Sergi Casamitjana, director gerent de l'ESCAC.

Aquesta iniciativa, que aposta per el talent jove recolzant a aquells amb menys recursos per oferir-los les mateixes oportunitats, forma part del programa de responsabilitat social que Cinesa està desenvolupant a través del seu Pla Director en RSC, que inclou les pautes i objectius de la companyia en aquest àmbit per als propers tres anys. Mitjançant aquest pla, Cinesa pretén crear un impacte positiu a través de la seva implementació en projectes que pretenen millorar la situació de la comunitat local en la que desenvolupa la seva activitat i la dels seus treballadors, incentivar el respecte pel medi ambient, liderar el paper de la indústria cinematogràfica en la societat i consolidar un protocol d'actuació en base a un codi ètic i de bon govern.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat