Notícies

EGEDA i la Fundació Aula de Cinema Col·lecció Josep M. Queraltó signen un conveni de col·laboració

 conveni egeda

Per part d’EGEDA va signar Jaume Canela, i per part de la Fundació, María Lluïsa Pujol.

L’Entitat de Gestió de Drets dels Productors Audiovisuals (EGEDA) i la Fundació Aula de Cinema Col·lecció Josep M. Queraltó van signar el 28 de febrer passat de 2018 un conveni de col·laboració a la seu de EGEDA a Barcelona.

Les dues entitats van acordar col·laborar en diferents activitats culturals i educatives relacionades amb el sector audiovisual, la defensa i protecció dels drets de propietat intel·lectual, així com el desenvolupament de les indústries culturals audiovisuals, entre elles les indústries tècniques, participant, per exemple, en conferències, exposicions, projeccions d’obres i gravacions audiovisuals, entre d’altres.

EGEDA donarà suport institucional a aquelles iniciatives dutes a terme per la Fundació que puguin fer possible la realització d’un espai museístic referent a nivell internacional dins el territori espanyol, prenent com a base la Col·lecció Josep M. Queraltó, eina fonamental per a la difusió, protecció i respecte dels drets, cultura i educació audiovisuals, sent de gran importància preservar aquesta Col·lecció

EGEDA és una Entitat de Gestió autoritzada mitjançant l’Ordre de 29 d'octubre de 1990 del Ministeri de Cultura per a exercir la gestió, protecció i defensa dels drets de propietat intel·lectual en representació dels interessos dels productors d’obres i enregistraments dels drets li reconeix la Llei de Propietat Intel·lectual. EGEDA, especialment activa i vigilant sobre el compliment i divulgació dels drets de propietat intel·lectual, és també una societat de serveis per als productors d'obres i gravacions audiovisuals als quals representa i per a la indústria audiovisual en el seu conjunt.

La Fundació Aula de Cinema Col·lecció Josep M. Queraltó va ser creada per Josep M. Queraltó, procedent del sector de l’exhibició, a Barcelona, el 6 de juliol de 2010, després de més de 40 anys de preservar i col·leccionar material cinematogràfic i audiovisual. La seva raó de ser és, d’una banda, la defensa de la tècnica cinematogràfica i, de l'altra, la creació d'un espai museístic interactiu i educatiu per a tots els públics a Europa format per la Col·lecció Josep M. Queraltó, composta per més de 20.000 peces, sent actualment una de les col·leccions privades més importants d’Europa.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat