Notícies

Estrenes catalanes: "La enfermedad del domingo", de Ramón Salazar

enfermedad domingo 

La pel·lícula, dirigida i escrita per Ramón Salazar, amb participació de Televisió de Catalunya, s'ha presentat aquesta setmana a la secció Panorama del Festival de Berlín.

La enfermedad del domingo es va estrenar el passat divendres 23 de febrer a tots els cinemes espanyols i està distribuïda per Caramel Films. La pel·lícula, que tracta sobre l'abandonament matern, està dirigida per Ramón Salazar i protagonitzada per les actrius Bárbara Lennie (Magical Girl, El niño) i Susi Sánchez (La piel que habito, Julieta). 

Què passaria si un diumenge a la tarda fossis davant de la finestra esperant que tornés la teva mare i no tornés? No només aquell dia, sinó mai més? I aquesta angoixa d'aquell diumenge es converteix en una cosa perpètua, per a tota la vida. Amb aquesta premissa arrenca La enfermedad del domingo, la nova pel·lícula de Ramón Salazar. Un drama personal entre dos personatges que acapara gran part del metratge, un tête à tête entre mare i filla que es retroben després de trenta anys sense veure's. 

Ramón Salazar és també director i guionista dels llargmetratges Piedras i 10.000 noches en ninguna parte, i guionista dels èxits Tres metros sobre el cielo i Tengo ganas de ti, pels quals va ser candidat al Goya al Millor Guió Adaptat. Fa setze anys, Salazar ja va participar a la Berlinae amb Piedras, film amb el qual va aconseguir una nominació al Goya a la Millor Direcció Novella. La enfermedad del domingo és una producció de Zeta Cinema i On Cinema 2017, amb la participació de Televisió de Catalunya i Televisión Española, i la col·laboració de l'ICAA i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Sinopsi:

L'Anabel va abandonar la seva filla, la Chiara, quan només tenia vuit anys. Trenta-cinc anys després, la Chiara torna amb una estranya petició a la seva mare: li demana que passin deu dies juntes. L'Anabel veu, en aquest viatge, l'oportunitat de recuperar la seva filla; el que no sap és el propòsit ocult de la Chiara, i haurà d'enfrontar-se a la decisió més important de la seva vida. 

Tràiler:

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat