Notícies

S'anuncien els llargmetratges seleccionats d'Acció Viver, programa d'acompanyament a projectes cinematogràfics liderats per dones

accio viver 2018 

Dones Visuals dóna a conèixer els sis llargmetratges, tres de documental i tres de ficció, que participaran en la primera edició d’Acció Viver. La convocatòria ha rebut un total de 43 projectes, el que constata la necessitat de l’existència d’aquest tipus de programes.

Dones Visuals, Associació de Dones Cineastes i Mitjans Audiovisuals de Catalunya, ha desvelat avui la selecció dels sis projectes que participaran en la primera edició d’Acció Viver, programa d’acompanyament i assessorament a projectes audiovisuals liderats per dones que té com a objectiu impulsar les carreres de noves professionals i refermar les trajectòries d’aquelles que ja tenen fins a dos llargmetratges estrenats.

Els sis projectes seleccionats, tres de ficció i tres de documental, d’un total de 43 rebuts a la convocatòria, són els següents:

Reencuentros, d’Isabel Gardela - guionista i directora - Ficció
Adiós a la ciudad, de Mireia Llinàs - guionista - Ficció
Las niñas, de Pilar Palomero - guionista i directora - Ficció
Puerto deseado, de Diana Toucedo - guionista i directora - Documental
Aún no, de Nuria Polo - guionista i directora - Documental
Alma, d’Elisabet Prandi - guionista i directora - Documental

A través d’Acció Viver les participants faran créixer el seu projecte i trobaran les eines necessàries per fer-lo realitat i portar-lo a la gran pantalla. El programa està estructurat al voltant de dos retirs en un entorn de natura, que fomenta la creativitat i crea comunitat entre les cineastes i una trobada professional a la ciutat. Al primer retir, del 4 al 9 de març a la Fundació La Plana de Santa Maria d’Oló, s’analitzarà el guió en profunditat, individualment i en grup. El retir de direcció tindrà lloc el mes de juliol per plantejar la direcció i la posada en escena, tot rodant seqüències que permetin trobar el to i l’estil de cada projecte. La trobada amb la indústria s’emmarca en el D’A – Film Festival Barcelona a finals d’abril per tal que els projectes puguin trobar aliances de producció.

Un comitè d’expertes format per dones especialitzades en el camp de la creació cinematogràfica, Nuria Villazán, Isa Campo, Coral Cruz, Marta Grau, Laia Manresa i les coordinadores de l’Acció Viver, Carla Subirana i Anna Petrus, ha llegit i analitzat els 43 projectes per escollir els 6 que gaudiran de la primera edició d’Acció Viver de Dones Visuals, inspirat en programes d’acompanyament cinematogràfic com el polonès Ekran + .

A partir de l’1 de març les tutores Marta Grau i Laia Manresa faran el seguiment dels projectes i juntament amb les mentores de guió Coral Cruz i Isa Campo, marcaran el full de ruta a seguir al llarg dels cinc mesos de durada del programa, març-juliol 2018.

Així mateix, les seleccionades rebran l’assessorament de les mentores de producció, Miriam Porté i Valérie Delpierre, i de direcció, Roser Aguilar i Mercedes Álvarez, destacades professionals de la indústria audiovisual catalana.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat