Notícies

creatures of the dark 

Segons Marc Carreté l’objectiu de Creatures of the Dark al crear el seu propi departament de vendes, no es altre que el de exercir un major control sobre el destí i l’explotació dels seus continguts.

CREATURES OF THE DARK, el segell indie de producció de pel·lícules de terror creat per Marc Carreté, incorporarà a Albert Galera com a responsable del departament de vendes internacionals. Galera acumula una llarga trajectòria al sector en empreses vinculades a la producció i la distribució de cinema. És escriptor i historiador cinematogràfic, director artístic del Festival de Cine de Terror de Molins de Rei, articulista y autor de diversos llibres d’ assaig, sobre cinema.

Carreté: (…) Quan pel·lícules com les nostres surten al mercat, queden exposades a masses factors externs que escapen al control del productor, deixant desatès el producte, just quan aquest ha adquirit la capacitat de monetitzar i de generar el retorn de la inversió. La naturalesa indie dels nostres continguts, fa que correm el risc de quedar arraconats al catàleg d’ algun agent de vendes que, més enllà de las bones intencions, la professionalitat i reputació, focalitzarà tota la seva atenció i esforç en les referencies del seu catàleg que li donin major rendibilitat. Això no obstant, com a productors, nosaltres no podem ni volem permetre’ns el luxe de quedar sotmesos a aquest atzar, renunciant al control, i per tant, a la capacitat de ser proactius envers el retorn de la inversió de les nostres produccions. De manera que, el compromís amb els nostres inversors, la realitat del nostre model de negoci i les circumstàncies del mercat, ens han porat a prendre la decisió de gestionar directament les vendes internacionals de les nostres produccions, i a donar la mà a col·legues i companys de professió que es trobin en una tessitura similar a la nostra.

Fins avui, i d’ençà de la seva creació l’any 2015, CREATURES OF THE DARK ha produït Framed, l’ òpera prima de Marc Martínez Jordán, i After the Lethargy, el retorn d’ en Carreté a la direcció. La primera va celebrar la seva world premiere, a la passada edició del Festival de Cine de Terror de Molins de Rei, i aquest mes de febrer competirà a la secció oficial de tres festivals internacionals de gènere a EEUU. La segona, After the Lethargy, rodada l’estiu passat, a casa nostra, en anglès, amb equip català i repartiment anglosaxó, es troba en fase avançada de postproducció, i es preveu que pugui celebrar la seva world premiere en algun dels festivals del circuit internacional, a finals de la propera primavera.

Amb la incorporació d’Albert Galera, CREATURES OF THE DARK, pretén fer un pas més cap a la seva consolidació en el complex i fascinant mon de la producció de cine independent de gènere.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat