Notícies

L'Animac escalfa motors per mostrar a Lleida el cinema d'animació internacional més innovador

loving vincent 

La 22a edició de l'Animac, la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya organitzada per l'Ajuntament de Lleida, tindrà lloc a la ciutat del 22 al 25 de febrer.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha assegurat que Lleida és cada cop més "un hub audiovisual", que fa d'integrador de les diferents dimensions que conformen la indústria cultural, com la narrativa, la tecnificació, la producció, etc. Animac reforça el paper de la ciutat en el sector audiovisual, amb el Magical, el CECACC o els centres educatius amb cicles formatius professionals.

La directora, Carolina López, ha assenyalat que Animac contribueix a que Catalunya sigui un motor cultural, essent una mostra de referència en el sector.

Aquesta edició està dedicada a la música i s'inaugura amb l'estrena internacional de la producció japonesa Animació per les quatre estacions de Vivaldi, un film animat compost de quatre curtmetratges realitzats per quatre gran animadors independents i musicat en rigorós directe per l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC).

El convidat especial i Premi d'Honor d'Animac 2018 és el prestigiós compositor i dissenyador de so Normand Roger, creador de les bandes sonores de pel·lícules com per exemple The Man Who Planted Trees de Frédéric Back i Father and Daughter, de Michaël Dudok de Wit, un convidat de luxe amb una dilatada i guardonada carrera en el món de l'animació.

El Premi Trajectòria, que reconeix l’excel·lència d'un artista català, és aquest any per el compositor de les bandes sonores de l'exitosa pel·lícula d'animació Tadeo Jones, Zacarías M. de la Riva, amb una fructífera producció de BSO per a cinema, i en especial per animació.

Animac estrena a Espanya l'esperat llargmetratge The Breadwinner, nominat als Oscars i als Globos d'Or com a millor pel·lícula d'animació, i projecta els llargmetratges Loving Vincent, els dos migmetratges Revolting Rhymes i el curtmetratge Negative Space, també en la carrera pels Premis de l'Acadèmia de Hollywood d'aquest any.

L'edició d'enguany d'Animac bat el rècord de pel·lícules presentades en la convocatòria oberta, amb un total de 747 projectes inscrits, entre els quals s'han seleccionat 312 treballs: 8 llargmetratges, 209 curtmetratges, 14 peces de TV, 31 videoclips i 50 peces a la Open Screen.

La 22a edició d'Animac, que organitza l'Ajuntament de Lleida arriba a la ciutat del 22 al 25 de febrer amb la seva edició més musical i amb una extensa i cuidada programació on es projectarà el més innovador cinema d'animació nacional i internacional. L'edició d'aquest any comptarà amb prestigiosos professionals del sector que compartiran durant quatre dies, espai i coneixements amb les noves generacions d'animadors i amants del cinema.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat