Notícies

La Fundació Aula de Cinema Col·lecció Josep M. Queraltó signa un conveni amb el Col·legi de Directors i Directores de Cinema de Catalunya

 conveni firma

Després de la signatura, la reunió es va allargar succeint-se un intercanvi d’idees entre les dues entitats i de primeres iniciatives que es posaran pròximament en marxa.

La Fundació Aula de Cinema Col·lecció Josep M. Queraltó va signar el primer conveni de col·laboració de 2018 amb el Col·legi de Directors i Directores de Cinema de Catalunya el 26 de gener a la seu de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) a Barcelona . Van ser-hi presents a l’acte Santiago Lapeira, president del Col·legi, María Lluïsa Pujol, directora de la Fundació, Heidi Quint, coordinadora del Col·legi, i Jordi S. Bonet, president de la Fundació.

El Col·legi és una Associació Professional dels Directors i Directores de Cinema de Catalunya fundada l’any 1986, que té com a objectius la defensa de la propietat intel·lectual, la recerca de nous models legals de visió de les pel·lícules i el foment de polítiques audiovisuals que garanteixin l’existència d’un cinema plural i de qualitat.

El conveni inclou, entre altres acords, la col·laboració en activitats culturals i educatives relacionades amb el cinema i l’audiovisual i la defensa de la part tècnica, participant, per exemple, en conferències, jornades professionals, exposicions i projeccions.

La Fundació Aula de Cinema Col·lecció Josep M. Queraltó es va fundar l’any 2010 amb dos objectius principals: promoure la part tècnica de la cinematografia i l’audiovisual, mitjançant exposicions, conferències, tallers, etc, i crear un espai museístic que pugui allotjar els més de 20.000 objectes de cinema i audiovisual atresorats per Josep M. Queraltó al llarg de la seva vida, amb vocació perquè sigui un referent al sud d’Europa. A l’espera de fer realitat aquest gran museu, es va obrir el 2015 l’Espai Museístic del Cinema -Col·lecció Josep M. Queraltó- a Vallbona de les Monges (Lleida) que acull 148 peces.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat