Notícies

"La librería" i "Estiu 1993" triomfen als Premis Goya

 goya2018 guanyadors

També van ser premiades Tadeo Jones 2, La llamada, Los desheredados i Una mujer fantástica.

Sis produccions catalanes van ser guardonades a la 32 edició dels Premis Goya que es van celebrar el passat dissabte 3 de febrer.

La librería, d'Isabel Coixet (Diagonal Televisió, Zephyr Films, A Contracorriente Films, One Two Films, Green Films AIE, Northern Ireland Screen) es va endur els principals guardons: millor pel.lícula, millor direcció i millor guió adaptat. Mentre que l'opera prima de Carla Simon, Estiu 1993 (Inicia Films, Avalon Cine) va guanyar els premis a la millor direccció novella, millor actor secundari (David Verdaguer) i millor actriu revelació (Bruna Cusí).

El premi a la millor pel.lícula d'animació va ser per Tadeo Jones 2. El secret del rei Mides d'Enrique Gato i David Alonso (Ikiru Films, Telecinco Cinema, Telefónica Studios, 4 Cats Pictures, Lightbox Animation Studios, Tadeo Jones y el Secreto de Midas) i La llamada de Javier Calvo i Javier Ambrossi (Sábado Películas, Apaches Entertainment, Lo hacemos y ya vemos AIE) es va endur el premi a la millor cançó original.

També en la categoria de curtmetratges va haver presència catalana al palmarès: Los desheredados de Laura Ferres (Inicia Films), que va ser premiat a la darrera edició de la Semaine de la Critique, va guanyar el premi al millor curtmetratges documental.

Finalment, el premi a la millor pel.lícula iberoamericana va ser per la coproducció Una mujer fantástica de Sebastian Lelio (Setembro Cine, Komplizen Film, Fabula, Participant Media, Muchas gracias).

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat