Notícies

El poder transformador del cinema, leit motiv de la gala i l’espot dels X Premis Gaudí, dirigits per Lluís Danés

 ndp espot

El vídeo promocional de la cerimònia ha comptat amb cameos de Josep Maria Pou, Núria Prims, Nora Navas, Bruna Cusí, Itziar Castro, Sergi LópezMaria MolinsRoger Casamajor, Joan Pera, Miki EsparbéAlbert Serra, Laia Artigas, Paula Robles, Carla Simon, Isona Passola i David Verdaguer.

Lluís Danés, director de la gala i l’espot dels X Premis Gaudí, s’ha inspirat en una frase del cineasta Georges Méliès, un dels primers a reconèixer que "les pel·lícules tenen el poder de capturar els somnis'", per dissenyar la cerimònia dels màxims guardons del cinema català, que tindrà lloc el pròxim diumenge 28 de gener a l’Auditori del Fòrum del CCIB. L’actor David Verdaguer, doblement nominat, debuta com a presentador en un any emblemàtic per als Premis Gaudí.

 

 

Deixeu-nos somiar!

Danés reivindica el compromís de la cultura en un context especialment complicat per al país i el sector audiovisual, traslladant als nostres temps la força poètica del pensament pioner de Méliès i el poder transformador del cinema, leit motiv de la gala i del vídeo promocional que a partir de demà, 19 de gener, es podrà veure a TV3, els cinemes de Catalunya i el canal MouTV de TMB. El director català ambienta aquest tast i l’escenografia que prepara per la cerimònia en un bosc oníric, on la gent del cinema es troba furtivament per dormir i donar a llum els seus somnis. “En el moment polític que estem vivint, és absolutament imprescindible que el cinema tingui les eines necessàries per poder-se expressar. Perquè nosaltres estem vivint els somnis de la gent que ens ha precedit, tenim l’obligació de somiar per la gent que vindrà”, reivindica el director de la cerimònia.

Els jardins de Vila Soledad a Canet de Mar, seu del grup Els Comediants, van acollir el passat 23 de desembre el rodatge d’aquest vídeo promocional, que compta amb cameos dels actors Josep Maria Pou, Núria Prims, Nora Navas, Bruna Cusí, Itziar Castro, Sergi López, Joan Pera i les joves Laia Artigas i Paula Robles. També hi ha participat la directora Carla Simon i la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola. El vídeo conclou amb un clam de David Verdaguer, mestre de cerimònies: “deixeu-nos somiar!”.

Lluís Danés

Lluís Danés, director de cinema i teatre prolífic, visualment contundent i poc convencional, compagina aquests dies la direcció de la gala dels X Premis Gaudí amb la creació de l’escenografia per la cerimònia dels Premis Goya 2018. Amb més de vint anys de carrera, ha desenvolupat projectes per a televisió, cinema, teatre, videoclips, publicitat, gales i cerimònies, reconeguts a nivell nacional i internacional. En l’àmbit del teatre visual i d’objectes, una de les disciplines més reconegudes en la trajectòria de Danés, ha creat Tranuites Circus (TNC, 2007), LLITS (TNC, 2009), Wasteland (Mercat de les Flors, 2013), El meu poble i jo (TNC, 2013) i Nàufrags (Mercat de les Flors, 2016). Al cinema, de ficció i documental, destaquen Llach. La Revolta Permanent (2006), PLA / LECTUS (2009), Camins (2011), Yayoma (2012), La Cançó Censurada (2015) i la pel·lícula per a televisió Laia (2016). Les seves escenografies han acompanyat projectes com el Retorn de Sopa de Cabra (2011), Les nostres cançons contra la Sida (2012), Electric Burma (concert homenatge a la líder birmana Aung San SuuSy, 2012) i Ambassador of Concience Award 2013, per Amnistia Internacional, el Concert per la Llibertat (2013), per Òmnium Cultural i ANC al camp del Barça, el Concert del Centenari de Salvador Espriu (2013), la Gira Irredempt de Roger Mas (2015), El Piromusical de la Mercè 2014, acte de clausura del Tricentenari, El somni d'un gegant (2014) i la cerimònia inaugural de les finals mundials de patinatge artístic sobre gel per a l’Ajuntament de Barcelona (2014). Signa també la direcció del musical Gerónimo Stilton: gran retorn a Fantasia (2016). El 2018 rodarà el seu primer llargmetratge, aprofundint en el mite d’Enriqueta Martí, la “vampira del Raval”.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat