Notícies

Obertes les inscripcions del FIC-CAT 2018

 FICCAT2018

S'obre el període d'inscripcions del FIC-CAT 2018, el Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada

El FIC-CAT, Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada és una iniciativa de l'àmbit cinematogràfic que neix l'any 2008 amb la voluntat de posar a l'abast dels i de les cineastes de Catalunya —i de tots els territoris i països d'arreu del món— l'oportunitat de projectar les seves pel·lícules, compartir experiències i potenciar la creació des de la indústria del país i en la llengua que ens és pròpia. En aquest sentit el FIC-CAT va adreçat, sobretot, als realitzadors i realitzadores, amateurs i professionals, que tinguin propostes creatives, arriscades i innovadores.

El FIC-CAT és l'únic festival de cinema del país que promou, publicita, projecta i premia les produccions audiovisuals recents rodades en llengua catalana, de realitzadors emergents i professionals (amb propostes de llargs, curts, animacions, documentals, videoclips i centres educatius).

L’any 2018 el Festival arriba a la seva 11a edició, i és a partir d'aquesta que vol consolidar-se com el certamen de referencia del cinema en català del país. Així doncs, es plantegen tenir estrenes de produccions en exclusiva, fomentar la participació del sector cinematogràfic, superar el nivell de les passades edicions pel que fa a la participació, al nivell de les propostes, a la diversitat d'actes paral·lels i a la presència de guionistes, directors, directores, intèrprets, crítica, productors, productores, localitzadors, mitjans de comunicació... L’eix temàtic sobre el que es vertebraran les activitats paral·leles són les localitzacions, els espais naturals on es roden les diferents seqüències d'un guió cinematogràfic.

​El Festival se celebrarà del 4 al 10 de juny del 2018 a Roda de Berà.

El període d'inscripció ja és obert i finalitzarà el 25 de març de 2018. Les inscripcions són online i gratuïtes, i es fan des del web.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat