Notícies

El documental "La Chana", de Lucija Stojevic, s'estrena a les sales de cinema

 lachana noticia

El documental és un viatge a les intimitats d'Antonia Santiago Amador, més coneguda com La Chana, una balladora de flamenc dels anys 60 i 70 que va aprendre aquest art de forma autodidacta. 

La Chana, Antonia Santiago Amador (L'Hospitalet de Llobregat, 1946), és una figura de gran rellevància dins del món del flamenc que va abandonar els escenaris en el punt més àlgid de la seva carrera. Una balladora de flamenc autodidacta que va arribar a tenir una gran popularitat a Europa, Estats Units i el Japó. 

El documental, dirigit per Lucija Stojevic, és el seu primer llargmetratge i explica la vida turbulenta de La Chana, a més de revelar el secret que va acabar amb la seva carrera professional: durant 18 anys, Antonia Santiago Amador va ser víctima d'abusos per part del seu primer marit. 

Lucija Stojevic, directora, guionista i productora del documental, ha treballat durant 5 anys en aquest projecte que ara veu la llum. Es tracta d'una producció de Noon Films, Bless Bless Productions i Televisión Española, amb la col·laboració de Televisió de Catalunya i la participació de l'ICEC i l'Icelandic Film Center.

La Chana s'estrena a les sales de cinema aquest divendres 10 de novembre, després d'haver recorregut un gran nombre de festivals (entre ells el Hot Docs de Canadà o el Festival de Màlaga) i haver-se emportat nombrosos reconeixements, entre els quals destaquen el Premi del Públic de l'IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam) o el Premio Chopin's Nose al Millor Documental sobre Art i Música del Festival Docs Against Gravity de Polònia. També és un dels documentals nominats als European Film Awards 2017. 

Sinopsi:

Dècades de ball han desgastat el seu cos però la ballarina catalana, La Chana, encara es defineix a si mateixa per la dansa. Va ser una estrella del flamenc, sorprenent a les audiències d’arreu del món amb el seu estil innovador i l’ús inventiu del ritme. Peter Sellers, amb qui apareix a The Bobo (1967), la va convidar a Hollywood. De sobte, en el pic de la seva carrera, va desaparèixer d’escena. La Chana ens porta al seu món de creació i ritme mentre decideix tornar als escenaris després d’una pausa de 30 anys. Mentre seguim el drama darrere de l’escenari, desentranya la història de la seva vida i desvetlla el secret que va truncar la seva carrera.

Tràiler:

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat