Notícies

thebookshop

El film és una adaptació de la novel·la The bookshop, de l'escriptora Penelope Fitzgerald.

La llibreria, l'últim llargmetratge de la directora catalana Isabel Coixet, ha rebut el premi a la Millor Adaptació Literària de la Fira del llibre de Frankfurt. Es tracta de la fira més important del sector i cada edició es converteix en un punt de trobada entre professionals i editors.

En anteriors edicions, directors de la talla de Stephen Daldry (Extremely Loud and Incredibly Close), Anton Corbijn (A most wanted man), Todd Haynes (Carol) o Tom Fords (Tony & Susan) han estat distingits amb aquest certamen.

El film és un homenatge al món del llibre i la literatura en general. Està protagonitzat per Emily Mortimer, Bill Nighy i Patricia Clarkson.

Es tracta d'una producció de A contracorriente, Diagonal TV, Zephyr Films i One Two Films.

La llibreria s'estrenarà a les sales de cinema el proper 3 de novembre.

Sinopsi:

A principis dels anys 60, Florence Grenn, una dona viuda de Hardborourgh, viu a la tradicional zona costera. Allà decideix complir el seu somni i el del seu marit: obrir la primera llibreria de la zona. amb l'ajuda de la jove Christine, posen a punt una vella casa del poble. Però no tot serà tant fàcil com sembla, i és que els impediments dels veïns i sobretot la degana social de la ciutat, Mrs. Violet Gamart, dificultaran la feina a Florence. La llibreria comportarà uns canvis que afectaran al poble de manera significativa degut al coneixement de llibres com Fahrenheit 451 o l'escandalosa Lolita.

Tràiler:

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat