Notícies

Arrenca la 50ª edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges

 sitges 50

Avui, dijous 5 d'octubre, el Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya celebra el seu 50 aniversari, amb una programació especial que vol retre homenatge a la història del festival. 

La 50ª edició del Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya arrenca motors. Durant onze dies (fins el 15 d'octubre), Sitges serà l'aparador de les últimes novetats del gènere, les propostes més arriscades, les grans produccions i les petites joies del cinema independent. 

El Festival comptarà amb 255 pel·lícules, 7 espais de projecció, 1.771 hores de cine, 16 seccions i 27 peces de realitat virtual. Uns números que reflecteixen la importància de l'esdeveniment, que s'ha convertit en tot un referent a nivell mundial. 

En aquest 50 aniversari, Guillermo del Toro serà l'amfitrió del Festival. La relació del director mexicà amb Sitges va començar el 1933, quan va presentar la seva òpera prima, Cronos. Des de llavors, Guillermo del Toro ha estat sempre involucrat amb el festival. En aquesta edició, el director presentarà la seva nova pel·lícula, La forma del agua, recentment guanyadora del Lleó d'Or de Venècia. 

Durant els onze dies del festival, assistiran nombroses estrelles de talla mundial, com Susan Sarandon (que rebrà el Gran Premi Honorífic), Frank Langella, William Friendkin, Vince Vaughn, Udo Kier, Dario Argento o Robert Englund. El Festival oferirà diverses activitats paral·leles: exposicions, masterclasses, presentacions, pitchings, etc. 

Sitges està preparat per commemorar el seu 50 aniversari. Amb una nova imatge, però conservant l'emblema clàssic del goril·la amb l'essència que l'ha donat a conèixer, el certamen vol compartir la seva celebració amb un públic fidel que l'acompanya des de fa anys i amb tots aquells espectadors interessats en el gènere fantàstic i el cinema en general. 

Podeu consultar el programa aquí.

Spot: 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat