Notícies

La 43a edició de FILMETS del 20 al 29 d’octubre amb més de 250 curtmetratges

lafemme filmets

La 43a edició del FILMETS tindrà lloc al Teatre Zorrilla, el Teatre Blas Infante, el Teatre Principal i l’Institut français de Barcelona. El Centre Cultural El Carme serà la seu de les sessions del Filmets Pro, adreçades a professionals del cinema.

 El Teatre Zorrilla de Badalona serà la seu central de Badalona Film Festival, que es desenvoluparà del 20 al 29 d’octubre de 2017.

Tot i això, el Teatre Zorrilla no serà l’única seu del certamen. També hi haurà projeccions al Teatre Blas Infante, al Teatre Principal i a l’Institut Francès de Barcelona. En l’edició d’enguany s’hi projectaran més de 250 curtmetratges procedents de països de 4 continents. En totes les sessions del festival l’entrada serà gratuïta.

El quadre provisional de projeccions de l’edició d’enguany de FILMETS, mostra que la Secció Oficial constarà de 25 sessions, que es desenvoluparan totes al Teatre Zorrilla a excepció d’una, que s’oferirà a l’Institut Francès de Barcelona.

D’altra banda, l’OFF FILMETS es desenvoluparà bàsicament al Teatre Blas Infante, on es faran 6 sessions de Filmets Primària, adreçades a alumnes de 3r curs de Primària, i 6 sessions més de Filmets Secundària, adreçades a alumnes de 4r curs d’ESO.

El Teatre Principal, que torna a ser aquest any una seu del FILMETS, acollirà la sessió Filmets per a Tothom, adreçada a persones amb diversitat funcional, així com la sessió de Cinema Històric. A més, en aquest teatre es farà una masterclass d’animació inclosa en la programació del FILMETS Pro.

En l’edició d’aquest any, Alemanya serà el país protagonista de la secció FOCUS FILMETS. A més de projectar-se curts d’aquest país, es comptarà amb la presència de diferents directors que vindran a presentar la seva obra.

El Centre Cultural el Carme tornarà un any més a ser la seu del Filmets Pro. Per a participar-hi els assistents s’hauran d’inscriure prèviament. Conjuntament amb el Clúster Àudiovisual de Catalunya es farà una sessió de Realitat Virtual VR. També hi haurà una altra sessió on es debatrà sobre les eines de distribució i promoció del curtmetratge.

La Nit de les Venus es farà dissabte 28 d’octubre al Teatre Zorrilla, a partir de les 20 hores. I l’endemà diumenge 29, a les 17 hores, es projectaran al mateix teatre totes les pel·lícules que hauran obtingut un premi.

Presència de curts ja premiats en altres festivals 

La 43a edició del FILMETS Badalona Film Festival presentarà curtmetratges de gran qualitat que ja han estat guardonats en d’altres festivals de cinema.

És el cas del curt La femme et le TGV, una producció suïssa protagonitzada per Jane Birkin. El curt ha estat guardonat a Locarno i nominat a l’Òscar. La seva projecció al festival serà també la primera vegada que es veurà a l’Estat espanyol.

També es projectarà el curtmetratge Le film d’été, que ha guanyat aquest 2017 el Grand Prix National a Clermont-Ferrand.

Així mateix es podrà veure Sing, d’Hongria, guanyadora de l’Òscar al millor curtmetratge de ficció aquest 2017.

Actors i actrius de renom a la pantalla del Teatre Zorrilla
Els espectadors de la 43a edició del FILMETS Badalona Film Festival no només podran veure a la gran pantalla pel·lícules que ja han estat guardonades en altres certàmens de renom, sinó també actors i actrius de fama mundial.

És el cas de Claudia Cardinale, del curt L’Auveugle et la Cardinale; James Brolin del curt A Beautiful Day; Ed Asner, amb el curt Super Sex; Cecilia Milocco amb Kommiteen; David Wenger, que va ser actor principal a Titanic i que a FILMETS es presenta amb el curt Blue Borsalino; Fanny Ardant, amb The Session; John Hurt en el seu darrer treball en una pel·lícula i que porta per títol Break; Isabelle Huppert amb Ce qui nous éloigne; o els actors i actrius catalans Francesc Orella, Nora Navas i Lluís Marco, entre d’altres.

Curtmetratges amb un alt nivell de qualitat
Any rere any es demostra que els curtmetratges que es presenten al FILMETS Badalona Film Festival tenen un alt nivell de qualitat. La prova la tenim en lapassada edició de 2016. Dos dels curts projectats i guardonats a Badalona van optar a un Òscar. Es tractava d’Ennémis Intérieurs, Venus de Badalona a la Millor Pel·lícula 2017, i Timecode. A més de la ja esmentada Sing, que es projectarà a Badalona després d’aconseguir l’Òscar al millor curt de ficció.

Moltes de les pel·lícules de la Secció Oficial en competició han estat guardonades també als premis Gaudí, Goya, César, Bafta o Donatello, i a festivals com Clermont-Ferrand, Locarno, Berlinale, Sundance, Venècia o Annecy.

També destaquen curtmetratges d’animació de les escoles més pretigioses del moment, com la Filmakademie, MOPA Arles o ArtFX, entre d’altres.

Enguany, la 43a edició del FILMETS Badalona Film Festival projectarà per primera vegada moltes produccions inèdites a tot l’Estat.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat