Notícies

Marc Carreté finalitza el rodatge del seu nou llargmetratge

after the lethargy bosc

El rodatge d’After the Lethargy, el segon llargmetratge del director santcugatenc i membre de l’Acadèmia del Cinema Català, Marc Carreté, va finalitzar el passat 17 de juny.

Es tracta d’una pel·lícula 100% independent i produïda exclusivament amb inversió privada. El film és la segona producció de Creatures of the Dark, el segell de terror, creat pel propi Carreté, en la seva faceta com a productor, després de produir Framed, l’òpera prima del debutant de l’ESCAC, Marc Martínez Jordán.

El primer teaser promocional d’aquest nou film, es va presentar en societat dins el Coming Soon de la passada edició del Sitges, Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, i actualment supera les 600.000 visites a la plataforma Youtube.

La pel·lícula s’ha rodat en anglès, pensant en ser venuda i explotada comercialment al mercat internacional. La protagonitzen Andrea Guasch (Cambio de Clase, Submergence) i Joe Manjón (El internado, Framed, The Man Who Killed Don Quixote), acompanyats per la presencia d’actors secundaris com Mark Schardan, Ramon Canals, Sue Flack, Ben Vinnicombe i Liliana Cabal, entre d’altres.

A mig camí entre la monster movie i el slasher, el relat argumental del film, escrit pel mateix director, narra les vicissituds d’una jove periodista, aficionada a la ufologia durant la seva visita als vestigis d’una antiga zona militar abandonada en la que suposadament, quaranta anys enrere, va tenir lloc un episodi de contacte amb alienígenes.

"És el relat que tenia ganes d’explicar, i la pel·lícula que tenia ganes de fer", assegura el director Marc Carreté. “No hi han hagut condicionants, més enllà dels propis de l’ajustat pressupost... Però bé, m’he sentit lliure a l’hora d’imaginar i d’explicar la història que tenia al cap”. Segon Carreté aquesta pel·lícula representa un retorn als orígens, a la maldat i a la foscor introspectiva i malaltissa dels personatges protagonistes dels seus curtmetratges. 

La pel·lícula s’ha rodat íntegrament a Catalunya. Els exteriors de bosc s’han fet entre Sabadell, Terrassa, Montserrat i al Parc Natural de Collserola entre Sant Cugat i Molins de Rei. Els interiors s’han rodat a l’Hospital del Tòrax, al Parc Audiovisual de Catalunya, on Carreté ja va rodar anteriorment, el seu segon curtmetratge, Castidermia (2012) i el seu debut al llargmetratge, Asmodexia, estrenat a la Secció Oficial del Festival de Sitges, el 2014.

L’equip tècnic i artístic que ha treballat en el rodatge de la pel·lícula està íntegrament format per professionals nascuts i/o formats i residents a Catalunya. El llançament del primer tràiler oficial d’After the Letahrgy està previst per principis de tardor, i la pel·lícula estarà llesta per sortir al circuit internacional a finals d’aquest mateix any.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat