Notícies

Diàleg entre les directores i guionistes Elena Martín ("Júlia Ist") i Carla Simón ("Estiu 1993") sobre el procés creatiu

filmar desdesles emocions sgae

L'SGAE Catalunya i la Universitat Pompeu Fabra organitzen el dimarts 13 de juny a les 12h un diàleg entre les directores i guionistes Elena Martín (Júlia Ist) i Carla Simón (Estiu 1993) sobre el procés creatiu.

En el marc del programa de tallers que organitzen la UPF i la Societat General d’Autors i Editors, aquest dia té lloc el diàleg «Filmar des de les emocions autobiogràfiques. Com sostenir la idea d’una pel·lícula» entre les directores i guionistes Carla Simón (Estiu 1993) i Elena Martín (Júlia Ist). L'acte serà moderat pel professor de la UPF, Gonzalo de Lucas.

Les dues cineastes han debutat amb pel·lícules que parteixen d’experiències autobiogràfiques amb films que fan visibles les renovades formes de cinema que es produeixen en la nostra cinematografia: joves directores que mostren històries properes, íntimes i viscudes, reflectides amb autenticitat. En aquest diàleg explicaran com han treballat els seus projectes per tal de mantenir una idea, lligada a l’emoció personal, durant tot el procés de producció: des dels seus tallers de guió i laboratoris de creació que han tingut lloc a la SGAE, a les metodologies de rodatge, de treball amb els actors o d’escriptura al muntatge.

Estiu 1993 i Júlia Ist van rebre respectivament la Biznaga de Or i Biznaga de Plata a Millor Pel·lícula al Festival de Màlaga, i s’estrenen aquest mes de juny.

L'acte es celebra a la Sala Mompou de l'SGAE Catalunya (Passeig de Colom, 6) i és gratuït i obert a tothom.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat