Notícies

filmincat2

El divendres 2 de juny es presenta oficialment la iniciativa FilminCAT, la primera plataforma de Versió Original Doblada (VOD) en català.

Filmin inaugurarà Filmin.cat, una plataforma que ofereix els films, documentals i sèries doblades o subtitulades al català. Hi haurà un catàleg disponible de més de 1.200 produccions i l’empresa s’ha compromès a fer-lo créixer setmanalment amb novetats i films de fons d’arxiu. Aquesta iniciativa es presentarà en un acte presidit pel conseller de Cultura, Santi Vila, i els fundadors de Filmin, Juan Carlos Tous i Jaume Ripoll.

El Departament de Cultura hi ha aportat 150.000 euros. El conseller explica que l’objectiu és garantir que el patrimoni cinematogràfic universal i el cinema que excel·leix arribi als espectadors catalans en la llengua pròpia del país. "S’ha d’estimular i donar-hi suport perquè avui dia és confortable fer-ho en aquests formats i la tecnologia ho fa possible", diu. En aquesta línia, considera que l’administració té el deure de corregir els desavantatges de formar part d’una nació petita i ha de fer costat a impulsors d’iniciatives com la de Filmin.cat.

Juan Carlos Tous diu que Filmin vol posar a disposició dels consumidors el conjunt del catàleg de la plataforma de manera progressiva, sempre segons la disponibilitat de drets i traduccions al català. El propòsit és, segons Tous, de crear nous públics en un context en què els hàbits de consum han canviat. Així doncs, Filmin vol crear un repositori de cinema en català i contribuir a promoure nous talents que, altrament, no poden trobar un espai en el circuit convencional d’exhibició.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat