Notícies

Presència catalana al Docs Barcelona

docs barcelona 2017 rosa

El Docs Barcelona arriba a la ciutat del 18 al 28 de maig amb 31 produccions catalanes i una nova secció titulada Catalan ShortDocs.

El Festival de Documentals de la ciutat de Barcelona compta en la seva 20ª edició amb 31 produccions catalanes i 12 projectes seleccionats per les activitats d’indústria que es desenvolupen al mercat.

Pel que fa a la Secció Oficial - Panorama hi trobem el llargmetratge Grab and Run dirigit per Roser Corella i produït per Moving Mountains Films. A la també Secció Oficial – Latitud hi ha 4 produccions catalanes. Desde que bailas d’Álvaro Torrelli i Beatriz Osorno, produïda per ESCAC Films, Al otro lado del muro de Pau Ortiz (Intactes, Bambú Audiovisual), Classe valenta de Victor Alonso Berbel produït per Compacto, Fractal 7Universitat Pompeu Fabra, i Sasha de Fèlix Colomer (ESCAC Films).

A la Secció Especial que està fora de competició, hi trobem Les 7 vides d’Eduard Toda de Manuel Vinuesa, Toni Orensanz i Ramon Masip (Videoproducions Mabs SLU).

A la secció Doc 4 Teens trobem Astral de Jordi Évole (Producciones del barrio) i Refugi Dresden de Xuban Inxaustegui (DSS2016, Mediapro).

A la secció DOC-U, dedicada a la producció documental universitària de Catalunya, hi participen documentals de les diferents universitats catalanes. De la Universitat Pompeu Fabra, Gezurra, una historia de brujas d’Eduardo Pèlach Alonso, No por su cante d’Alba Gómez i Margarites d’Anna Valentí; de la Universitat Ramon Llull, 9 veranos de laia Canadell i Mamá, siempre de Dana Natera; de la Universitat Autònoma de Barcelona amb Perdent el sud de Judit Sabaté i Aleix Berto; de la Universitat de Barcelona, Lugus d’Andrea Díaz i Eterna promesa de Marco Emiliani; i de l’EMAV amb Viral de Ian Grau.

Com a novetat de l'edició d'enguany, es presenta la secció especial Catalan ShortDocs promoguda pel Pro-Docs. En total es projectaran 13 curtmetratges: Terra frágil de Carles Brugueras, Rose Kowalski, Judith Miralles, Eva Noguer, Anna Basagaña (Polar Star Films); Take me to the moon d'Enric Ribes i Oriol Martínez (La Lupa Produccions Audiovisuals); El cerco de Ricardo Íscar (Paral·lel 40, UPF, CECC); Si jo tingués una vaca de Norma Nebot (Boogaloo Films); Paral·lel 10 d’Andrés Duque (Andrés Duque); Odysseus Gambit d’Àlex Lora (Inicia Films); El somriure amagat de Ventura Durall (Nanouk Films); 101 de Lluís Miñarro (Eddie Saeta); Godka Cirka, un forat al cel d’Àlex Lora i Antonio Tibaldi (Inicia Films); Puño y metal de Víctor Alonso (UPF); Notes From Sometime, Later, Maybe de Roger Gómez i Dani Resines (El Cangrejo); L’equip petit de Roger Gómez i Dani Resines (El Cangrejo) i Con Sandra de Raúl Cuevas (Nanouk Films).

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat