Notícies

jaume figueras

El Membre d'Honor de l'Acadèmia del Cinema Català, Jaume Figueras, ha presentat l'últim Cinema 3, el programa que dirigia al Canal 33.

Jaume Figueras s'ha acomiadat el dissabte 22 d'abril de TV3 després de més de 30 anys de feina a la televisió pública catalana. El cronista i periodista de cinema ha presentat el seu últim Cinema 3, el programa cinematogràfic que ha dirigit durant 30 temporades al Canal 33. Tot i la retirada, Figueras continuarà vinculat a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals a través d'algunes col·laboracions, especialment a l'espai Tria 33.

A més de la distinció com a Membre d'Honor de l'ACC, Figueras ha rebut diversos premis per la seva tasca al capdavant d'aquest espai, com ara l'Ondas o el Turia.

En el seu últim programa, Figueras ha entrevistat l'actor de doblatge Arseni Corsellas, conegut perquè ha estat l'encarregat de doblar al català estrelles com Burt Lancaster o Sean Connery, entre d'altres. També ha analitzat la tendència que el cine ha experimentat en els últims anys de portar èxits del teatre a la gran pantalla.

La televisió pública catalana ha garantit que el cinema continuarà formant part de la seva programació habitual encara que el seu crític de referència s'acomiadi i que Cinema 3 desaparegui de la graella.

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat