Notícies

"La propera pell" obté el Premi Sant Jordi de Cinematografia a la millor pel·lícula espanyola

laproperapell

El film guanyador dels IX Premis Gaudí, La propera pell, dirigida per Isa Campo i Isaki Lacuesta, ha estat escollit com a millor pel·lícula espanyola. Així mateix, Emma Suárez i Luis Callejo, han estat considerats millor actriu i millor actor espanyol

Els Premis RNE Sant Jordi de Cinematogafia arriben aquest any a la seva 61ª edició i s'entreguen el dilluns 24 d'abril a Barcelona.

Emma Suárez ha aconseguit el premi a millor actriu espanyola per La propera pell i Julieta i el guardó a millor actor espanyol ha recaigut en Luis Callejo per la seva interpretació a Tarde para la ira. El Sant Jordi a la millor òpera prima ha estat per Tarde para la ira, de Raúl Arévalo.

En l'apartat internacional Elle, de Paul Verhoeven s'ha alçat amb el premi a millor pel·lícula estrangera. Adan Driver per la seva interpretació a Paterson i Amy Adams pel seu paper a La llegada i Animales nocturnos, han estat escollits millor actor i actriu de pel·lícules estrangeres.

El jurat presidit per la periodista especialista en cinema Conxita Casanovas, de RNE, reuneix als més representatius crítics i especialistes del setè art en els mitjans de comunicació.

D'altra banda i per votació dels oients de RNE, s'entreguen les Roses de Sant Jordi a les millors pel·lícules espanyola i estrangera i que en aquesta edició han recaigut en les pel·lícules Julieta i Carol

Les Roses de Sant Jordi han premiat com a millor pel·lícula espanyolaJulieta, dirigida per Pedro Almodóvar, que ha obtingut el reconeixement de la crítica i, sobretot, del públic. Julieta ha anat acumulant guardons i nominacions en la temporada prèvia als Premios Goya ens els que, amb set nominacions, va obtenir l'estatueta a la millor actriu per a Emma Suárez, que es suma a la medalla d'or concedida pel mateix motiu pel Círculo de Escritores Cinematográficos.

A banda, la Rosa de Sant Jordi a la millor pel·lícula estrangera ha estat per a Carol, pel·lícula dirigida per Todd Haynes. El guió va ser escrit per Phyllis Nagy, basat en la novel·la The Price of Salt de Patricia Highsmith. Està protagonitzada per Cate Blanchett i Rooney Mara, actrius que han obtingut nombrosos premis i nominacions, entre els que destaquen el del Festival de Cannes 2015 o els Globus d'Or.

Els Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia també reconeixen una trajectòria professional destacada en el món del cinema, que en aquesta edició ha sigut per l’actor Eusebio Poncela amb el Premi Especial Sant Jordi de Cinematografia a la Trajectòria

Podeu consultar tots els guanyadors i obtenir més informació sobre els premis a la web de RNE.

 

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat