Notícies

Ens deixa l’actriu barcelonina Alicia Agut

aliciaagut

La intèrpret Alicia Agut, que havia tingut una extensa carrera als escenaris i davant les càmeres de cinema i televisió, va morir a Madrid el passat 7 d’abril amb 87 anys.

Agut, nascuda a Barcelona l’any 1929, va començar la seva trajectòria com actriu al teatre amb obres d’autors com Tennessee Williams, Lope de Vega o William Shakespeare, participant després en muntatges tan destacats com el de Las arrecogías del beatario de Santa María Egipciana, l’any 1977, vetat anteriorment pel règim franquista, Comedias bárbaras, de Valle Inclán, l’any 1991, dirigit per José Carlos Plaza i de set hores de duració, o Yo, Claudio, dirigit pel mateix Plaza i presentat, el 2004, al Teatre Romà de Mérida.

Pel que fa a audiovisual, Agut va comptar amb desenes de papers, molts d’ells de repartiment, per pel·lícules emblemàtiques com El bosque animado, de José Luis Cuerda (1987), Amantes, de Vicente Aranda (1991), o La flor de mi secreto, de Pedro Almodóvar (1995). La seva última aparició a la gran pantalla va ser el 2003, amb un petit paper a El misterio Galíndez (Gerardo Herrero).

Posteriorment va seguir tenint presència a televisió, a on ja havia tingut papers a sèries com Teresa de Jesús, Tristeza de amor o Veraneantes. Més recentment l’havíem vist a Manolito Gafotas, Los simuladores o Pelotas.

Foto: Enrique Cidoncha/Fundació AISGE

bannerweb candidatesxiii

@academiacinecat